Connect with us

Actualitat

Dues noves línies de busos d’alta capacitat i freqüència connecten el Llevant i el Migjorn amb Palma

Dues noves línies de busos d'alta capacitat i freqüència connecten des d'avui el Llevant i el Migjorn amb Palma

La línia 501, que fa el recorregut Manacor-Felanitx-Campos-Llucmajor-Palma, tindrà 14 freqüències d’anada i 14 de tornada

El nou servei de transport públic interurbà, que ha estat presentat oficialment aquest dijous a tres punts diferents de l’illa, incorpora noves connexions, més freqüències i la renovació total de la flota de busos.

Pel que a la zona del Llevant, Pla i Migjorn de Mallorca, operada per l’empresa Sagalés Caldentey, una de les principals novetats del nou servei és la creació de dues línies troncals d’alta capacitat i freqüència que connecten el Llevant i el Migjorn amb Palma per carretera.

Es tracta, en primer lloc, de la línia 401 Cala Millor-Manacor-Vilafranca-Palma, amb 15 freqüències d’anada i 16 de tornada, de dilluns a divendres, que representa un increment de més del 50 % del servei respecte de la línia que substitueix. La segona línia troncal és la línia 501, que fa el recorregut Manacor-Felanitx-Campos-Llucmajor-Palma, amb 14 freqüències d’anada i 14 de tornada, de dilluns a divendres.

La línia 501, fa el recorregut Manacor-Felanitx-Campos-Llucmajor-Palma, amb 14 freqüències d’anada i 14 de tornada, de dilluns a divendres.

En aquestes dues línies troncals hi ha múltiples parades d’enllaç que ofereixen connexió horària amb les línies que recorren els diferents municipis de les zones. Les més importants són la parada del Molí d’en Polit i la de l’Estació de tren/sa Mora a Manacor; la parada d’avinguda de la Verge a Campos i la parada del passeig d’Ernest Mestre a Felanitx. Les parades d’enllaç fan possibles noves connexions entre els pobles. Un primer exemple d’això és la nova connexió entre Algaida i la parada d’enllaç de Manacor, que permet l’accés als nuclis del Llevant.

Per primera vegada, s’ofereix una connexió directa entre Llucmajor, Felanitx i Manacor i es crea una connexió més directa i amb més oferta entre Campos i Manacor. l Llevant.

Un bon exemple de la reducció del temps de trajecte és el cas dels usuaris que viatgin des de Llucmajor i Campos cap a Palma. Ara ja no passen per s’Arenal per arribar a Palma, el que significa un estalvi entre 10 i 15 minuts.

Els municipis del Llevant ―Capdepera, Artà, Son Servera, Sant Llorenç i Manacor― tindran serveis cada hora dels dies feiners. També els municipis del Migjorn ―Santanyí, ses Salines i Felanitx― tenen més freqüències per anar tant a Palma com a Manacor.

A l’acte de presentació celebrat a Manacor hi han assistit el batle, Miquel Oliver, la regidora Núria Hinojosa, el regidor Sebastià Llodrà, Francisca Caldentey, cap d’explotació de Sagalés-Caldentey i Marteen van Bemmelen, gerent del CTM.

El nucli urbà de Manacor, a curt termini, també pot veure’s afavorit d’aquest nou servei pel que respecta a la mobilitat urbana de la ciutat, segons han explicat els representants de l’Ajuntament de Manacor que han assistit a l’acte de presentació del nou servei en la parada situada al costat del Molí d’en Polit.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com