Connect with us

Oci i Cultura

Així seran les Festes de Sant Antoni a Manacor

‘El virus del dimoni’ impossibilitaran que els actes centrals de la festa puguin celebrar-se, com s’havia anunciat mesos enrere

Una edició de les festes de Sant Antoni 2021 a Manacor que passaran a la història no per la seva intensitat, sinó més aviat per tot el contrari. Els actes previstos quedaran reduïts a la mínima expressió, descartant totes aquelles convocatòries que solen provocar una massiva concentració de persones, com és el cas del primer ball a la plaça des Mercat, la sortida de Cas Baciner, el ball a la Sala, les Completes, els foguerons o les beneïdes. Enguany no hi haurà res de tot això. Els actes centrals de la festa han estat suspesos com a conseqüència de la crisi sanitària.

Malgrat aquest panorama, el Patronat de Sant Antoni juntament amb l’Ajuntament de Manacor han anunciat aquest dijous una sèrie d’accions testimonials amb la intenció de recordar els actes més destacats i significatius de la festa, com és la instal·lació de 8 murals fotogràfics a diferents indrets de la ciutat.

Així seran les Festes de Sant Antoni a Manacor

El Patronat de Sant Antoni juntament amb l’Ajuntament de Manacor han anunciat aquest dilluns una sèrie d’accions testimonials amb la intenció de recordar els actes més destacats i significatius de la festa. A la fotografia, Antoni Gomila, del Patronat, el batle Miquel Oliver i el rector de Manacor, Antoni Amorós.

El rector de Manacor, Antoni Amorós, ha anunciat també que les Completes se celebraran a porta tancada i sense públic . L’Ajuntament de Manacor les retransmetrà per streaming.

El dispositiu policial serà similar al dels anys en què se celebra la festa, amb la intenció d’evitar possibles incompliments de les normes sanitàries establertes.

Les Completes se celebraran a porta tancada i sense públic

El batle de Manacor ha deixat clar que no s’autoritzarà cap mena de fogueró en la via pública i que qui incompleixi aquesta mesura podrà ser sancionat. “Aquest any toca fer bonda”, ha declarat Oliver.

Antoni Gomila, del Patronat, ha facilitat una data curiosa pel que a la suspensió de la festa d’enguany. “Des de 1854 no s’han deixat de celebrar mai els actes de la festa al carrer”.

Antoni Gomila: “Des de 1854 no s’han deixat de celebrar mai els actes de la festa al carrer”

A continuació podeu consultar els actes que si han estat convocats per a enguany.

Així seran les Festes de Sant Antoni a Manacor

El programa de festes és un fidel reflex de la situació excepcional d’enguany.

Són tendència