Connect with us

Comunitat

El calendari laboral de Balears tindrà 15 festius en 2018

Cap dels dies festius que tradicionalment se celebren a les Illes cau en diumenge

El Consell de Govern ha aprovat aquest divendres el calendari de dies festius per a l’any 2018 a Balears, que comptarà amb 15 dies de festa -13 més dues de caràcter local-, si bé un d’aquests dies té caràcter recuperable.

Així ho ha anunciat la portaveu del Govern, Pilar Costa, durant la roda de premsa posterior al Consell de Govern, en la qual ha explicat que aquest calendari té l’acord unànime de les organitzacions sindicals i empresarials que conformen la Mesa Social Tripartida de Balears.

El 6 de gener, dia de Reis, tindrà caràcter recuperable, la qual cosa significa que es gaudeix en la data assenyalada i les hores no treballades hauran de prestar-se en altres dies; no obstant això, en 2018 aquesta festa cau en dissabte.

De fet, en 2018 cap dels dies festius que tradicionalment se celebren a les Illes cau en diumenge, per la qual cosa el calendari festiu s’amplia a 13 més els dos locals que determina cada municipi. Per aquest motiu s’ha decretat el 6 de gener com a recuperable ja que en ser dissabte afectarà a menys treballadors que el Dijous Sant, data que es proposava com a alternativa. Aquesta singularitat es produeix en totes les comunitats autònomes.

FESTIUS A BALEARS EN 2018

D’aquesta manera, seran dies festius per 2018 a Balears el dilluns 1 de gener (Any nou); el dissabte 6 de gener (Reis), el dijous 1 de març (Dia de les Illes Balears), el dijous 29 de març (Dijous Sant), el divendres 30 de març (Divendres Sant), el dilluns 2 d’abril (Dilluns de Pasqua), el dimarts 1 de maig (dia del treballador), el divendres 15 d’agost (l’Assumpció de María), el divendres 12 d’octubre (Festa Nacional), el dijous 1 de novembre (Dia de Tots Sants), el dijous 6 de desembre (Dia de la Constitució), el dissabte 8 de desembre (Inmaculada Concepció), i el dimarts 25 de desembre (Nadal).

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència