Connect with us

Comunitat

84.339 ciutadans de les Illes figuren a les llistes de l’atur

El nombre de desocupats s’ha reduït un 1,1% respecte a les dades del mes anterior

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha presentat aquest dimarts les dades d’afiliació i atur de desembre i ha fet balanç d’un any que ha qualificat com de molt dur per al mercat de treball. En aquest sentit, el conseller ha expressat que 2020 ha romput una tendència de 7 anys consecutius de creació d’ocupació i reducció d’atur.

Malgrat la duresa de les dades, ha expressat que el sistema de protecció establert pels ERTO ha permès el manteniment d’empreses i llocs de treball, un fet que succeeix per primera vegada en Democràcia.

L’atur de desembre s’ha situat al conjunt del territori en 84.339 persones, 991 menys que el mes anterior, i una reducció de l’1,1%. Es la primera vegada en cinc mesos que l’atur ha registrat una caiguda intermensual.

Així mateix, l’afiliació de desembre ha caigut en un 1% respecte al mes anterior (4.411 afiliats menys), situant-se en 417.542 persones afiliades. En el mes de desembre, l’afiliació tendeix a caure cada any, tot i que en 2020 ho ha fet una quarta part menys que l’habitual en aquest període.

Pel que fa al nombre de treballadors inclosos en un ERTO, les dades del ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions reflecteix una estabilització en 30.838 treballadors afectats per ERTO, una xifra molt similar als del mes de novembre.

Més de 30.000 treballadors es troben inclosos en un ERTO

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència