Connect with us

Actualitat

Manacor activa la segona campanya dels vals de consum

Manacor activa la segona campanya dels vals de consum

La primera acció, que va ser habilitada el passat 14 de desembre, va generar un volum de negoci directe de 802.420 euros al comerç local, segons les dades fetes públiques per l’Ajuntament

A partir d’aquest dimarts, l’Ajuntament de Manacor ha activat un total de 43.290 nous vals de consum que han restat de la primera campanya que es va posar en marxa el passat 14 de desembre. Aquest nou lot de vals ja poden tornar a descarregar-se de la pàgina web www.jabatega.com. La data límit per a aquesta segona campanya és el 31 de gener.

Des de l’Ajuntament de Manacor es convida els ciutadans que es tornin a descarregar els vals i als comerços que no ho han fet a la primera campanya, que s’hi adhereixin ara. Es recorda als ciutadans que per descarregar-se els vals s’hauran de tornar a donar d’alta, ja que tot torna a començar de zero.

Si el rendiment és manté com a la primera campanya, es preveu una circulació de més d’1,1 milions d’euros, que si se sumen als 800.000 que ja s’han posat en circulació, arribarien a produir més de 2 milions d’euros.

Pel que respecta als resultats obtinguts en la primera acció d’aquesta campanya per a impulsar les compres en els comerços de Manacor, el batle, Miquel Oliver i la delegada de l’àrea de Desenvolupament Local, Núria Hinojosa, han presentat aquest dimarts en roda de premsa els resultats.

Alimentació, roba, calçat, discos, llibres, productes per a infants, perruqueries, farmàcies, estètiques, òptiques, merceries, fruiteries, decoració, joieries, forns, botigues d’esports, papereries, botigues d’informàtica o serveis de teràpies naturals són alguns dels comerços i serveis personals on s’han descanviat aquests vals i que s’han beneficiat de la iniciativa municipal.

Entre el 14 de desembre i el 31 de desembre es van descarregar 36.710 vals i 31.618 d’ells es van descanviar als 150 comerços i establiments adherits a la iniciativa municipal. “Ha estat una campanya molt novedosa, en la que hem intentat millorar pràctiques que ja s’havien fet a altres ajuntaments”, ha assegurat el batle de Manacor, Miquel Oliver.

Entre el 14 de desembre i el 31 de desembre es van descarregar 36.710 vals i 31.618 d’ells es van descanviar als 150 comerços i establiments adherits a la campanya municipal

Els vals han suposat una injecció directa de 316.180 euros al municipi de Manacor, amb compres per un valor total de 802.420 euros, el que significa un rendiment de la despesa que han generat els vals de consum del 254% de mitjana, ja que ha oscil·lat entre el 152% i el 919%. “Per cada 100 euros públics se n’han mogut 254 de mitjana, però hi ha hagut casos en què han arribat als 919. Aquest és l’efecte directe, només, ja que gràcies a aquests vals la persona que els ha descanviat disposa de 20 euros més a la seva butxaca que no s’ha gastat i que podrà destinar a comprar altres coses, pel que l’efecte indirecte està augmentant”, ha explicat el batle de Manacor, Miquel Oliver.

Fibra óptica Conecta Balear en Manacor

El balanç econòmic fins a dia 31 de desembre reflecteix aquests bons resultats ja que gràcies a aquesta campanya s’han posat en circulació 316.180 euros de manera directa, que han generat compres per valor de 802.420 euros. La primera setmana es varen descanviar 5.426 vals de consum, la segona setmana 13.231 fins arribar als més de 31.000 amb què hem tancat la primera campanya, pel que el creixement ha estat evident.

Els vals de compra han suposat una mitjana de 5.359 euros per establiment

Pel que fa a la quantitat de la compra incentivada pels vals, aquesta és d’una mitjana de 5.359 euros per establiment. Alimentació, roba, calçat, discos, llibres, productes per a infants, perruqueries, farmàcies, estètiques, òptiques, merceries, fruiteries, decoració, joieries, forns, botigues d’esports, papereries, botigues d’informàtica o serveis de teràpies naturals són alguns dels comerços i serveis personals on s’han descanviat aquests vals i que s’han beneficiat de la iniciativa municipal.

Són tendència