Connect with us

Oci i Cultura

La poesia guanya adeptes a Manacor

Manacor va celebrar el Dia Mundial de la poesia

El Correvers, l’activitat amb què Manacor celebra el Dia Mundial de la poesia, guanya adeptes. Va quedar molt clar dimarts, quan una multitud va seguir el recorregut per tallers d’artistes que s’obriren per acollir els versos i la música de més de quinze poetes i artistes. Autors com Josep Lluís Aguiló, Hilari de Cara, Maria Magdalena Gelabert, Joan Gomila, Glòria Julià, Miquel Mestre, Jaume Mesquida, Mateu Xurí, Bernat Nadal, Joan F. Hermida, Antoni Riera Vives, Sebastià Sansó, Maribel Servera, Pau Vadell i Antoni Riera, acompanyats per Andreu Riera i altres músics varen posar la veu als versos que se sentiren en sis espais de la ciutat de Manacor.

El Correvers d’enguany començà amb la lectura del “Contramanifest de la poesia”, que Jaume Santandreu escrigué i recità en un to reivindicatiu. “No em parleu de poesia; si no alçau un clam irat; tot segant la hipocresia; que brulla al nostre costat. No em parleu de poesia; mentre la imbecil·litat; nodreixi l’arrel podrida; de tota la humanitat”, declamà l’autor a la llibreria Món de Llibres, que va ser el punt on a les sis de l’horabaixa començà el recorregut poètic que acabà passades les nou del vespre. En aquest indret també hi actuaren alguns alumnes de l’IES Mossèn Alcover i s’hi instal·là una placa commemorativa amb versos de Miquel Àngel Riera. “Donaria la sang per trobar una paraula; davant la qual ningú pogués passar de llis. Per sobreviure-ho tot, ara oferesc la vida; per un vers esclarit que em sobrevisqui a mi”, es pot llegir a la placa poètica.

El Correvers començà amb la lectura del “Contramanifest de la poesia”, que Jaume Santandreu escrigué i recità en un to reivindicatiu

La ruta continuà pels espais artístics Calidoscopi, Saïm i també en espais privats on artistes com Rafel Perelló o Sitges Febrer mostraren algunes de les seves obres mentre poetes i músics feien sortir la poesia de les pagines impreses dels llibres. El recorregut acabà al taller Ennigulart amb una actuació poeticomusical. El Correvers és una activitat organitzada pel col·lectiu Manacor Poètic i compta amb el suport de Dones de Llevant, la Delegació de Cultura de l’Ajuntament de Manacor, les Biblioteques de Manacor, la Institució Pública Antoni M. Alcover i la revista Cent per cent.

 

Són tendència