Connect with us

Vist a les xarxes

Catalunya decreta “mesures excepcionals” durant 10 dies

S’establirà un confinament municipal i només podran obrir entre setmana els comerços de fins a 400 metres quadrats

El Govern de la Generalitat ha anunciat la implantació de “mesures excepcionals” de 10 dies a partir del dijous 7 per a intentar frenar l’auge de la pandèmia a Catalunya. S’establirà un confinament municipal i només podran obrir entre setmana els comerços de fins a 400 metres quadrats, quedant tancats els centres comercials.

Els caps de setmana només podran estar oberts els comerços essencials, com a supermercats o farmàcies.

Les escoles, com estava previst, obriran el dilluns 11, encara que les activitats extraescolars quedaran prohibides i només es podran dur a terme aquelles que estiguin conformades pel mateix grup de convivència escolar i que es realitzin en el mateix centre educatiu.

Les activitats físiques queden reduïdes només a l’exterior. Les altres, les d’interior, queden prohibides, amb els gimnasos tancats (no així les piscines), en aquest període de 10 dies que començarà el dijous dia 7. Les restriccions per al sector cultural i de la restauració són les que actualment estan vigents.

Es permeten els actes religiosos amb un aforament del 30% amb un màxim de 500 persones, o 1.000 si la ventilació és òptima.

Són tendència