Connect with us

Comunitat

S’alenteixen els casos de contagi a Mallorca malgrat les festes nadalenques

S'alenteixen els casos de contagi a Mallorca malgrat les festes nadalenques

Així ho ha reconegut aquest dilluns el portaveu del comitè autonòmic de gestió de la pandèmia, Javier Arranz, que manté la seva preocupació per la pressió hospitalària existent

El portaveu del comitè autonòmic de gestió de la pandèmia, el doctor Javier Arranz, ha estat entrevistat aquest dilluns en el programa “Al dia” d’IB3 Ràdio, per a valorar l’evolució de la pandèmia, principalment a Mallorca, amb l’arribada del 2021. Arranz ha evitat dir que la situació estigui estabilitzada, però si ha reconegut que existeix un cert alentiment dels casos de contagi i que, “transcorreguda ja més d’una setmana des de la Nit de Nadal i Nadal, ja hauria de notar-se si estiguéssim davant una situació descontrolada”. Ha explicat que “no hi ha hagut una explosió de nous casos tal com temíem”.

En la mateixa línia, ha confessat que encara que hi ha alguns brots lligats a trobades socials amb motiu de les festes de Nadal “les xifres ens deixen més tranquils perquè no sabíem com anirien les festes”. Ara, ha explicat, queda per veure l’efecte de la nit de Cap d’Any, on ha recordat que “no es donen les mateixes situacions que per Nadal” i que es reflectirà després de Reis.

Més enllà de l’evolució dels contagis, les dades que continuen sent preocupants són els de la pressió hospitalària, on augmenten tant els casos hospitalitzats en l’UCI. Segons les dades ofertes per Salut en les últimes 24 hores han augmentat en sis les persones en vigilància intensiva, fins a arribar a 95 en el conjunt de l’arxipèlag. A Mallorca la situació és crítica amb 84 pacients de la covid en el departament de crítics.

Són tendència