Connect with us

Comunitat

Salut detecta un brot de contagis a una residència on ja s’haurien vacunat els usuaris

Salut detecta un brot de contagis a una residència on ja s'haurien vacunat als usuaris

Es tracta del centre DomusVi Costa d’en Blanes, en el municipi de Calvià

La Conselleria de Salut i Consum ha detectat un brot de la Covid-19 a la residència DomusVi Costa d’en Blanes, en el municipi de Calvià, que afecta 55 usuaris i 6  professionals. La Conselleria ha aïllat tota la residència i ha traslladat 15 dels usuaris a diversos hospitals.

El 30 de desembre van ser vacunats els residents en el marc del pla de vacunació contra la COVID-19 que es va iniciar el dia anterior amb els grups de persones vulnerables. Tot i això, entra dins la normalitat que pugui aparèixer un brot després de la vacunació, perquè el procés d’immunització és progressiu i per això la immunitat total no s’adquireix fins una setmana després de l’administració de la segona dosi.

55 usuaris i 6 professionals s’han vist afectats

La Conselleria de Salut i Consum, en col·laboració amb l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), des del 7 de novembre de 2020 fa cribratges cada quinze dies a tots els professionals de les residències d’ancians i de persones amb alguna discapacitat per detectar i evitar possibles contagis del SARS-CoV-2. Aquests cribratges se sumen als que es fan cada setmana a les residències en què hi ha hagut un rebrot i als que es fan als professionals que hi comencen a treballar o que s’hi reincorporen després d’un període de vacances o d’una baixa.

15 usuaris han hagut de ser hospitalitzats

Són tendència