Connect with us

Oci i Cultura

Ni foguerons ni beneïdes: Felanitx suspèn els actes centrals de Sant Antoni

Ni foguerons ni beneïdes: Felanitx suspèn els actes centrals de Sant Antoni

L’Agrupació Abeniara farà un concurs de fotografia o vídeo i creació de glosses a través de les xarxes socials

L’Ajuntament de Felanitx i l’Agrupació Abeniara han decidit suspendre per aquest 2021 les beneïdes al terme municipal de Felanitx. Les restriccions sanitàries per la covid-19 a Balears i la impossibilitat de fer actes multitudinaris sense aforament controlat fan impossible que aquesta tradicional celebració es pugui dur a terme enguany.

Aquesta festa popular, on es beneeixen els animals, desfilada de diferents carrosses i interpretació de gloses no serà de forma presencial aquest 2021. Abeniara, organitzadora de l’acte amb la col·laboració de l’Ajuntament farà un concurs a través de les xarxes on es podran presentar fotografies, vídeos o glosses. A Felanitx habitualment es fa tres caps de setmana seguits el 17 de gener a n’Es Carritxó, Cas Concos i s’Horta; a Felanitx i Son Valls el 24 de gener i finalitzen el 31 al llogaret de Son Negre.

El batle de Felanitx, Jaume Monserrat ha explicat que “la situació continua essent delicada pel que fa als contagis, no podem contribuir al fet que el virus s’estengui més al nostre municipi. Un acte tan multitudinari com són ses beneïdes on hi ha concentració de gent i és impossible tenir un control de gent, no el podem celebrar enguany».

Tampoc hi haurà els foguerons que com cada any i al llarg de tot el mes de gener se celebren als diferents nuclis i llogarets del municipi. El primer a anul·lar-se és el divendres dia 8 a Portocolom i Cala Ferrera, dissabte dia 9 a Cas Concos i S’Horta, dissabte dia 16 a n’Es Carritxó, dia 23 el fogueró de Felanitx i dia 30 a Son Negre. La primera setmana de febrer tampoc es faran el des Clot d’es Pou i Son Prohenç.

L’Agrupació Abeniara exposarà a la Casa de Cultura, entre el 15 de gener i el 14 de febrer, una mostra de fotografies i vídeos que han recopilat de beneïdes d’abans de l’any 2000.

Són tendència