Connect with us

Esports

Artà reconeix als seus esportistes

El Teatre d’Artà va acollir aquest passat dissabte una nova edició de la Gala de l’Esport

El Teatre d’Artà va acollir aquest dissabte a la nit una nova edició de la Gala de l’Esport que organitza anualment l’Ajuntament d’Artà. Gairebé 70 esportistes de totes les modalitats esportives i la pràctica totalitat d’entitats esportives del municipi van poder rebre el seu reconeixement per les seves actuacions esportives al llarg del passat 2020.

El batle d’Artà, Manolo Galán, que també és el responsable de la gestió esportiva del Consistori, va ser l’encarregat de fer entrega de les distincions.

El batle va destacar la important activitat esportiva existent en el municipi, va animar als esportistes individuals en particular i a les entitats esportives en general a continuar “amb aquesta important labor”, a l’hora que confiava que la situació es pugui anar normalitzant a mesura que avanci el 2021 pel que fa a l’alteració que ha provocat la crisi sanitària de la Covid-19. Precisament, aquest fet va fer que enguany només poguessin assistir a la Gala els esportistes i entitats reconegudes.

Entre el transcurs de l’acte es va projectar un vídeo que posar de manifest el bon moment esportiu que viu el municipi d’Artà.

A continuació podreu consultar la relació d’esportistes i entitats reconegudes a la Gala d’aquest any, entre els quals també hi figuren artanencs que destaquen a escala internacional en distintes modalitats esportistes, com és el cas de Simon Valentin Torwie, Miquel Alzamora, Xisca Tous o  Enric Mas.

PREMIATS GALA DE L’ESPORT 2020

Premis valors i honorífics dels Clubs esportius d’Artà

Club Esportiu Artà

–  Toni Nadal Ribot: el Club Esportiu Artà ha atorgat el premi honorífic a un membre emblemàtic del club per la seva trajectòria, dedicació i tracte. desitgem comptar amb tu molts més anys!

–  Laura Prados Mas: el Club Esportiu Artà ha atorgat el premi dels Valors A la constància, l’esforç i a la lluita pel bé social i el paper de la dona dins el futbol.Club Ciclista Artanenc

– Miquel Alzamora Riera: el Club Ciclista Artanenc ha decidit el premi honorífic per fer honra a tota la trajectòria no només esportiva sinó també de gestió d’aquesta entitat durant 12 anys (del 2008 a 2020). I volem donar-te les gràcies per la feina feta com a president del club i per haver popularitzat el ciclisme tan dins del poble com en tota l’illa. A més, enguany has aconseguit grans fites en la teva nova faceta, la tècnica. Et desitjam que segueixis conquerint nous èxits i que els poguem brufar com a entitat i com a poble. Gràcies!

Club Esportiu Sant Salvador

–  Pere Vaquer Casellas: des del club de bàsquet St. Salvador d’Artà, voldríem entregar el premi honorífic a una persona que sempre formarà part del bàsquet Artà. Des de jugador a entrenador i directiu, en Pere amb les seves ganes i alegria sempre ha sumat a l’equip. I ha ajudat al club a ser on és. Per aquesta raó volem tenir aquesta menció especial per a ell. Enhorabona i bàsquet.

–  Víctor Piris Coll: el Club pensava qui podia representar millor aquestes essències tan especials que tenen els valors, i tot duna vàrem pensar amb un menorquí valent a la vida, amb ganes i alegre que va comparèixer al nostre poble. I el bàsquet com a font integradora del poble ha fet que poguéssim conèixer una gran persona. Ha sabut transmetre la seva energia als nins i nines del club des del treball del dia a dia fins als moments màgics de bauxa amb l’equip.

Club Volei Artà

– Joan Martí Maria: aquest any començaren els entrenament i els partits, i tothom, entrenadors, jugadors, pares, gent que estima el vòlei, trobarem a faltar la seva figura, que aquesta temporada, a causa de les obligacions laborals i familiars no pot estar amb nosaltres. S’incorporà de ple al club fa 13 anys i gran part del mèrit que el club sigui on és, és seu. Ell va donar un nou impuls a l’Escola de voleibol, va crear l’Escola de Moviment; va pujar a 1a balear l’equip masculí, mentre n’era jugador i entrenador. Peròsens dubte el seus grans èxits han vengut amb equips infantils i cadet masculins, als quals les ha duit al pòdium del Campionat d’Espanya. Toni Piris i Simon Torwie són dos jugadors que han crescut amb ell i que avui són internacionals amb les seleccions espanyola i alemanya.

– Joan Marc Paris Casellas: tot i entrar fa poc en el món del voleibol, com se sol dir, “s’hi ha tirat de cap”. Igual que molts altres, quan va estudiar la carrera d’Educació Física, va conèixer i se va enamorar d’aquest esport. Va començar donant una mà a les escoletes, però poc a poc ha anat agafant responsabilitat dins el club. Té un do especial pels més petits, i es veu en la cara dels nins i nines de d’Escola de Moviment i Voleibol, de les quals és el responsable. També està d’entrenador a un equip infantil femení i ajuda amb el cadet, i amb tot el que se li demana.

Club Aigua Esport Artà

– Miquel Genovard Bonnin “Càndil”: són moltes les qualitats que el fan mereixedor del premi valors. Potser és la persona que més tasques i diferents ha desenvolupat dins el club. Ha estat nedador, monitor, entrenador, delegat, ha fet tasques de manteniment, de neteja i tot el que se li demana. Disposat sempre a donar una mà i a més, posant un toc d’alegria, que és molt necessari a vegades. Persones com ell són imprescindibles i fan gran al club.

Club Hípic d’Artà

– Ignasi Maria Nicolau: per ell el reconeixement honorífic, per estar a total disposició del Club sempre que és per aquí, sempre disposat a donar una mà amb el que faci falta per fer que el Club millori.

Club Acrobàcies Artà

–  Neus del Campo Cabrer: fa un parells d’anys va ser campiona de Balears i va participar al campionat d’Espanya. Volem agrair que comparteixi la seva experiència amb nosaltres, la seva implicació amb el club i la seva col·laboració en els entrenaments, i per això el Club Acrobàcies Artà li atorga el premi Honorífic.

–  Joan Sansó Llull: el Club Acrobàcies Artà li atorga el premi de Valors pel seu esforç, perseverança, superació i companyerisme

Mèrits esportius 2020 Premis internacionals:

L’atleta Xisca Tous, al costat del batle d’Artà, Manolo Galán, en un moment de la Gala.

–  Simon Valentin Torwie: Participació a l’Europeu sub 20 amb Alemanya a la República Txeca.

– Miquel Alzamora Riera: Integrant Selecció Espanyola de ciclisme com a mecànic, participant al Mundial 2020. Seleccionador Balear de Ciclisme de carretera.

– Xisca Tous Servera: Participant a les Sèries Mundial de Triatló i a diferents proves de la copa del món de triatló. Subcampiona d’Espanta de Triatló Spint, Campiona de Balears de duatló, Campiona de Balears de contrarellotge.

– Enric Mas Nicolau: Seleccionat amb la Selecció Espanyola de ciclisme per al Campionat del Món de Ruta. 5è al Tour de França 2020. 5è a la Volta a Espanya 2020. Guardonat al Premis Jaume II 2020 del Consell de Mallorca.

Nacionals:

–  Toni Piris Guiscafré: Integrant del centre de tecnificació de Palència

–  Ses Tres Forquetes Artà: Sots campió de Mallorca i Balears, classificat pel Campionat d’Espanya

–  Big Mat Agrupació Artà: Sots campió de Mallorca i Balears, classificat pel Campionat d’Espanya

–  Miquel Ginard Pastor: Campió de Balears categoria 60. / Classificat pel Campionat d’Espanya 2020.

– Margalida Cortés Mas: Classificada pel Campionat d’Espanya 2020.

– Libera Matheu Sauerbier: Campiona de Balears categoria 30. / Classificada pel Campionat d’Espanya 2020.

–  Vera Matheu Sauerbier: Classificada pel Campionat d’Espanya 2020.

– Paula Ginard Pascual: Campiona de Balears categoria 25. / Classificada pel Campionat d’Espanya 2020.

–  Nuria Tauler Lorenzo: Bronze al Campionat d’España Júnior de persecució olímpica.

– Pau Marín Ferragut: Campió de Mallorca sub10, Campió de Balears sub10, sisé al campionat d’Espanya sub10, tercer sub9 al campionat d’Espanya i subcampió de

Mallorca segona categoria absolut

– Aixa Borràs Rosselló: Sots campiona al Trofeu Nacional Infanta Elena.

– Àngels Martí Ginard: Classificada pel Campionat d’Espanya aleví d’estiu i sots campiona de Balears infantil als 50 esquena.

– Vicky Ginard: 3a classificada al Gran Premi Nacional de trot.

Gairebé 70 esportistes de totes les modalitats esportives i la pràctica totalitat d’entitats esportives del municipi van poder rebre el seu reconeixement per les seves actuacions esportives al llarg del passat 2020.

Premiats Autonòmics

–  Equip de Segona Regional del Club Esportiu Artà: Campió de la lliga 2na Divisió Regional.

–  Equip Infantil masculí Futbol 11: Campió de la lliga 2na Divisió Regional.

–  Ca’s Sagristà Artà: Classificat pel Campionat de Mallorca Cadet femení.

–  Ian Tomeu Martí Raskova: Sots campió de Balears de vòlei platja cadet masculí.

–  Pol Obrador Flaquer: Sots campió de Balears de vòlei platja cadet masculí.

–  Marc Alomar Sánchez: Sots campió de Balears de vòlei platja cadet masculí.

–  Jaume Adrover Sancho: Campió de Balears de vòlei platja infantil i sots campió de Balears de vòlei platja cadet.

– Mats Hummert Petersen: Campió de Balears de vòlei platja infantil.

– Lucas Hubert Lehmann: Campió de Balears de vòlei platja infantil.

– Llorenç Bauzà Mestre: Campió de Balears de vòlei platja infantil.

– Sascha Roncalla Sequera: Campió de Balears de vòlei platja infantil.

– Carmelo Serrano Swiacka: Campió de Balears de vòlei platja infantil.

– Àlex Florez Studer: Campió de Balears absolut de 10 km marxa en ruta.

– Maria Ramis Esteva: Campiona de Mallorca F40 de curses de muntanya. 1a classificada per equips al Campionat de Balears de Cross. 3a classificada al Campioinat de Balears de mitja marató. 3a classificada veteranes F40 al Campionat de Balears de mitja marató. Campiona de Balears per equips veteranes de mitja marató.

– Toni Melis Tous: 3r classificat al Campionat de Mallorca de curses de muntanya.

– Joan Mesquida Massanet: Campió de Mallorca de muntanya juvenil, seleccionat per la Selecció Balear Sub 20 per anar al campionat d’Espanya de Muntanya.

– Salvador Brunet Perez: 4t al Campionat de Mallorca sub.16 als 1.000m.

– Francesc Lorenzo Ferrer: 5e al Campionat de Mallorca sub.16 al llançament de pes.

– Ines Lorezo Ferrer: Bronze al Campionat Mallorca sub.14, bronze al 80m tanques i relleu 4x80m, bronze al Campionat de Mallorca per Equips sub.14.

– Paula Lorezo Ferrer: 4a als 80m tanques i salt de llargada, bronze al relleu 4x80m, bronze al Campionat de Mallorca per Equips sub.14.

– Federica Garcés Curbelo: Subcampiona Mallorca sub.14 Llançament de Jabalina, bronze al Campionat de Mallorca per Equips sub.14.

– Marc Dols Lorenzo: Campió de balears de Ciclisme en ruta Júnior.

– Aleix Alzamora Alcover: Bronze al Campionat de Balears d’aquatló.

– Climent Alzamora Alcover: Bronze al Campionat de Balears d’aquatló.

– Vicens Marín Badenes: Bronze al campionat de Mallorca segona categoria absolut

– Maria Bonet Mestre: Subcampiona de Mallorca femenina sub14, subcampiona de
Mallorca i tercera categoria absolut.

– Julian Nieto Foresti: Bronze al campionat de Mallorca sub12.

– Maria Antònia Vizcaíno Mestre: Campiona de Mallorca femenina sub8.

– Jaume Martorell Vich (recull premi Aixa Borras): Campió de Balears de Salt de poltres de 4 anys. Sots-campió de Balears de poltres de 5 anys.

– Ignasi Maria Nicolau: Sots-campió de Mallorca de doma clàssica de poltres 4 anys. Campió de Mallorca de salt de poltres de 4 anys. Campió de Mallorca de salt de poltres
de 5 anys. Sots-campió de Balears de salts de poltres de 4 anys.

– Nora Carolina Widmer: Sots-campiona de Balears Infantil de salt.

– Nuria Moreno Hernandez: Sots-campiona de Balears Aleví de salt.

– Pau Rodríguez Alba: Medalla de plata al Campionat de Balears absolut de Judo.

– Guillem Roser Lliteras: 3er classicat al campionat Balears MX1.

– Marc Martí Valero: Campió de Balears MX2 i 16 è al campionat d’Espanya MXS18.

– Atalía Prat Pérez: Classificada pel Campionat de Balears d’hivern i estiu júnior.

– Jesús Sansaloni Flores: Classificat pel Campionat de Balars d’estiu infantil.

– Jorge González Caballero: Participant en el Campionat de Balears d’hivern infantil i classificat pel d’estiu.

– Dani Servera Godoy: Classificat pels Jocs Escolars (Campionat de Balears aleví).

– Júlia Ferrando Cantó: Classificada pels Jocs Escolars (Campionat de Balears aleví).

Són tendència