Connect with us

Actualitat

Finalitza la segona fase del projecte d’enllaç entre Sa Coma i Cala Millor

Finalitza la segona fase del projecte d'enllaç entre Sa Coma i Cala Millor

Les obres per a convertir en zona de vianants el carrer Baladres ha acabat amb l’objectiu de ser un al·licient per a la reactivació econòmica de la zona

Sant Llorenç des Cardassar continua amb el seu pla de reactivació econòmica de la zona costanera després d’un temps d’aturada obligada a causa de la pandèmia. El Consistori ha informat aquest dimecres de que la segona fase del projecte d’enllaç entre els nuclis costaners de Sa Coma i Cala Millor, ja és una realitat.

L’Ajuntament de Sant Llorenç ha destacat la feina que s’ha fet de cara a futures obres i al futur creixement de la zona, ja que s’ha previst l’evacuació de les aigües pluvials de diverses zones, així com el carrer de Son Moro i algunes altres zones inundables dels voltants, amés d’instal.lar-se un decantador d’hidrocarbur que separa els olis i greixos que puguin quedar a l’asfalt per tal que no arribin a la mar. També s’ha fet una arqueta amb un drenatge de manera que l’aigua que arribi a la mar, encara que sigui poca, s’infiltri i no arrossegui l’arena, per tal de conservar la platja.

En el sentit més visual, en aquesta segona fase del projecte ja executat s’ha millorat i netejat la rotonda d’entrada i a més, s’ha separat el trànsit de vianants del trànsit de bicicletes amb la previsió d’allargar el vial ciclista fins a la seva unió amb la Via Verda.

Aquesta fase es completa amb l’eixamplament d’una part de les voreres per a fer més accessible el passeig fins a la platja, mantenint gairebé els mateixos estacionaments tant a la zona més propera a la mar com al carrer Baladres, on s’han deixat llocs pels usuaris que ho necessitin. Tot i això, és un carrer pensat per una velocitat màxima de 30 km/hora i que prioritza als vianants.

El Consistori llorencí ha informat que queda pendent una tercera fase que acabarà d’humanitzar l’avinguda de les Palmeres cap a la platja amb voreres més amples o un gran parc infantil

El Consistori llorencí ha informat que ara queda pendent una tercera fase que ja està en execució i que acabarà d’humanitzar l’avinguda de les Palmeres cap a la platja amb voreres més amples o un gran parc infantil.

Ambdues dues fases són subvencionades pel Consorci de Borsa d’Allotjaments Turístics amb aproximadament 500.000 euros cada una, concretament, aquesta segona del carrer Baladres amb 645.000 euros i la de l’Avinguda de les Palmeres amb 323.694 euros.

En futures actuacions també es contempla actuaicons de millora als carrers Cristòfol Colom, Sol Naixent i el Camí de Son Moro Vell, entre d’altres.

Són tendència