Connect with us

Actualitat

L’Hospital de Manacor manté, de moment, l’activitat quirúrgica programada

Aquest dimarts: Jornada de protesta sindical a les portes dels hospitals públics de Balears

Son Espases, Son Llàtzer i l’Hospital d’Inca redueixen l’activitat a urgències i preferent

La preocupant evolució epidemiològica que ve registrant Mallorca en aquestes últimes dues setmanes, ha obligat al fet que diferents centres hospitalaris públics de l’illa s’hagin vist obligats a reduir reduir la seva activitat quirúrgica a les urgències i l’activitat preferent i oncològica, segons ha informat aquest dimecres la Conselelria de Salut. Aquest és el cas dels hospitals de Son Espases, Son Llàtzer i l’Hospital Comarcal d’Inca.

La finalitat de la mesura adoptada és la de destinar els llits de la zona de reanimació quirúrgica a llits d’UCI. El fet es deu a l’increment de pacients ingressats als hospitals públics per la COVID-19 aquests últims dies.

Tal com reconeixia aquest dimecres la Conselleria de Salut, la situació epidemiològica que es viu a Mallorca aquests dies és certament preocupant. “D’extrema gravetat” segons Salut.

L’Hospital de Manacor, de moment, manté l’activitat programada durant els pròxims dies. El centre hospitalari informava aquest dimecres que a hores d’ara té ingressats a planta 21 pacients positius amb coronavirus i 4 a la unitat de crítics.

La Conselleria de Salut ha recordat que la suspensió d’activitat quirúrgica programada per part dels hospitals està prevista dins el pla de contingència dissenyat per a cada hospital a l’inici de la pandèmia per tal de canviar la funcionalitat dels llits de les zones de reanimació post quirúrgica en llits d’UCI.

Si la situació ho requerís,  segons el Govern, es podria fer ús dels serveis de l’Hospital Sant Joan de Déu, l’Hospital de la Creu Roja, l’Hospital de Llevant, el Grup Quirón, el Grup Assistencial Juaneda, l’Hospital de Muro, la Policlínica Nuestra Señora del Rosario (Eivissa) i la Clínica Juaneda (Menorca).

Són tendència