Connect with us

Comunitat

Salut iniciarà aquest dimecres el procés de vacunació a Mallorca, Menorca i Eivissa

Salut iniciarà aquest dimecres el procés de vacunació a Mallorca, Menorca i Eivissa

Balears rebrà un primer enviament que constarà de 5.850 dosis; el repartiment s’ha hagut d’endarrerir fins avui per un problema logístic de la companyia Pfizer

Salut iniciarà aquest dimecres de manera paral·lela a Mallorca, Menorca i Eivissa la vacunació contra la COVID-19. Així ho ha decidit l’equip coordinador de la vacunació una vegada el Ministeri de Salut i Consum ha informat a primera hora del dematí que els enviaments prevists de la vacuna de Pfizer / BioNtech arribaran avui a Mallorca.

Aquest primer enviament constarà de 5.850 dosis, de les quals 975 aniran a Menorca i 975 a Eivissa. La companyia Pfizer subministrarà setmanalment el mateix nombre de dosis fins a arribar a les 73.123 vacunes en el primer trimestre de l’any.

Per tant aquest dimecres s’iniciarà la vacunació massiva a les residències. En total, està previst que es durà a terme a 25 de les 57 residències de les illes: 17 a Mallorca 17; 7 a Menorca i 1 a Eivissa.

El repartiment de les vacunes s’ha hagut d’endarrerir fins avui per un problema logístic de la companyia Pfizer. Segons Salut, aquest retard no afectarà el calendari de vacunació general, atès que entre la primera i la segona dosi han de transcórrer tres setmanes. A Mallorca aquest dimecres es vacunaran 1.063 usuaris i 643 professionals; a Menorca, 275 usuaris i 265 professionals, i a Eivissa, 79 residents i 25 professionals.

La vacunació contra la COVID-19 es va iniciar de manera simbòlica el passat diumenge a la residència Oms – Sant Miquel de Palma, on es van vacunar 73 usuaris i 172 professionals.

El Servei de Salut ha format un total de 150 professionals d’atenció primària i del Servei de Prevenció i Riscs Laborals del Servei de Salut per dur a terme la vacunació a totes les illes. En total, dins el primer trimestre de l’any, s’espera vacunar 60.000 persones dels col·lectius més vulnerables o exposats. S’administraran dues dosis per persona amb un període de diferència de tres setmanes.

Són tendència