Connect with us

Societat

El tercer pla d’exhumacions del Govern preveu actuacions per primera vegada a Santanyí

Iniciades les tasques per localitzar les restes a les fosses de Son Coletes

Contempla noves intervencions a Son Coletes i s’estudiarà una tercera fase a Porreres

El pla d’exhumacions 2021-2022 del Govern preveu actuar per primera vegada en alguns indrets de Mallorca com es el cas de Santanyí. El Pla presentat aquest dilluns consellera continuarà excavant al cementiri de Son Coletes a Manacor i s’estudiarà una tercera fase a Porreres.

Pel que fa al municipi de Santanyí aquesta actuació es durà a terme a la fossa del Pou de Son Danús. A més de les esmentades actuacions, també es duran a terme cinc estudis de viabilitat: al carrer de San Silvestre del cementeri de Palma, a Petra, a Muro, a Capdepera i l’anàlisi d’una possible tercera fase a Porreres.

La consellera d’Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, ha reafirmat el compromís del Govern de les Illes Balears per continuar amb la localització, la identificació i el retorn a les famílies de les víctimes de la Guerra Civil i la repressió franquista. «És una obligació legal i també un deure moral de les administracions amb els familiars de les persones desaparegudes. Però sobretot és un signe de maduresa democràtica de la nostra societat donar a aquestes persones el reconeixement que mereixen per donar la vida en nom de la llibertat», ha subratllat.

En paraules del secretari autonòmic de Memòria Democràtica i Bon Govern, Jesús Jurado, «la posada en marxa del tercer Pla de Fosses ens situa al capdavant en l’impuls de polítiques de memòria democràtica dins l’Estat. Això no hauria estat possible sense l’empenta del moviment memorialístic i la constància de les famílies de les víctimes».

Són tendència