Connect with us

Comunitat

Son Espases suspèn temporalment els permisos i vacances concedits al personal sanitari

La carta d'agraïment del pacient de Marratxí que va superar el coronavirus al personal de Son Espases

En funció de com evolucioni la pandèmia, aquesta mesura es podria estendre a altres centres hospitalaris, segons Salut

L’Hospital Universitari Son Espases ha comunicat aquest dilluns a la Junta de Personal del centre la suspensió temporal dels permisos i vacances concedits al personal com a mesura de prevenció davant l’increment d’ingressos de pacients amb  la COVID-19 que s’ha registrat a l’hospital de referència en la darrera setmana.

Es tracta d’una mesura de caràcter general i supeditada a l’evolució de la pandèmia. En funció de com evolucioni la pandèmia, aquesta mesura es podria estendre a altres centres hospitalaris, segons ha informat la Conselleria de Salut i Consum.

Segons el Govern, la Gerència estudiarà individualment cada cas i valorarà l’autorització de continuïtat dels permisos en aquells caos en els que es consideri que la presència del treballador no és imprescindible al llarg dels propers dies. També s’ampliarà en tres mesos el període per sol·licitar els permisos, que en comptes de finalitzar el març de 2021, s’amplia fins el mes de juny de l’any que ve. Aquest esforç que ara es demana al personal de l’hospital de referència es compensarà de la millor forma possible i amb l’acord de la part social, segons el comunicat de l’Executiu.

Aquesta decisió s’ha pres des de la responsabilitat i com a mesura de prevenció davant l’increment de casos que s’han registrat a l’hospital de referència, que avui té una ocupació de pacients COVID-19 de 92 persones a planta (un 37% dels llits COVID-19 a hospitalització)  i 34 ingressats a la Unitat de Cures Intensives (un 33% de la capacitat de llits). Durant el març l’estada mitjana era de 12,5 dies a planta i de 25 a l’UCI. Actualment és de 6,5 i 16 dies respectivament.

Son Espases té una ocupació de 92 persones a planta (un 37% dels llits COVID-19 a hospitalització)  i 34 ingressats a la Unitat de Cures Intensives

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència