Connect with us

Actualitat

Descontrol total a Cala Varques

Massificació de gent, cotxes i embarcacions a la zona, acampades il.legals, venta ambulant i gent fent foc, s’han convertit amb problemes diaris

Mes de 250 persones es troben concentrades diàriament a la platja, acampades a la platja i dins de les coves, venta ambulant i gent fent foc en una Àrea Natura l’Especial Interès (ANEI Ma-19) són indicatius del descontrol que pateix aquest espai natural que no disposa dels instruments de gestió per garantir la seva conservació.

Per aquest motiu, el GOB alerta de l’estat de degradació de Cala Varques, sense que l’Ajuntament de Manacor faci res per evitar-ho.

El tema no resolt de l’accés en cotxe i l’aparcament, és el que facilita en major mesura la massificació. Hi ha cotxes aparcats a les voreres de la carretera de Cales de Mallorca – Portocristo sense que s’hi actuï per part de la Guàrdia Civil. Al camí on presumptament van prohibir aparcar-hi l’any passat, diàriament hi aparquen de mitjana 30/40 cotxes. El GOB diu que no té constància que hi hagi presència de la Policia Local de Manacor (a qui pertoca la tasca de controlar-ho). A més del camí i la carretera, hi ha un aparcament “privat” a la corba anant cap a Portocristo. És un replà ple de figueres amb un aparcacotxes que cobra 2€/dia/ cotxe.

Miquel Perelló, delegat d’Interior de Manacor.

Al camí on presumptament van prohibir aparcar-hi l’any passat, diàriament hi aparquen de mitjana 30/40 cotxes. El GOB diu que no té constància que hi hagi presència de la Policia Local de Manacor (a qui pertoca la tasca de controlar-ho)

Això deriva amb un excés de gent a la platja, parlam d’unes 250 persones cada dia aproximadament a la vegada. Un dels riscs més greus és el risc d’incendi. Ens han denunciat que s’ha trobat carbó entre les mates i grups de persones que volien fer foc.

El fondeig descontrolat de barques aprop de la costa és un altre problema. Per altra banda, hi ha golondrines, el Moonfish i el Sea Paradise, que es fiquen dins la cova de la dreta, la principal de Cala Varques. Pel què fa a les coves, s’han trobat estalactites tirades a la platja, fems a dins, i gent fent-hi acampada.

 

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència