Connect with us

Comunitat

Armengol: “Molt de sofriment, massa”

Armengol: "Molt de sofriment, massa"

En una carta dirigida als ciutadans amb motiu de les festes de Nadal, la presidenta del Govern demana “sentit comú i prudència”

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha agraït als ciutadans de Balears la seva implicació contra la pandèmia i els ha animat “a fer un últim esforç per a vèncer el virus”. “D’aquest malson que ens ha tocat viure sortirem i ho farem aviat”, ha assegurat.

En una carta adreçasa als ciutadans amb motiu de les festes de Nadal, Armengol ha recordat que a l’inici de l’any ningú podia sospitar “que un virus desconegut i aparentment llunyà sacsejaria d’una manera tan dura tots els fonaments de la nostra convivència”.

“La covid-19 ha provocat un daltabaix econòmic i social d’una magnitud enorme, si atenem el dramatisme d’unes xifres de morts que no deixen d’augmentar”, afirma la presidenta del Govern.

En el seu missatge de Nadal, Armengol ha agraït el seu esforç al col·lectiu sanitari al complet, per les seves “llargues hores de vigília i insomni” per a afrontar la covid-19, així com també a tots els treballadors públics que han estat “essencials per a combatre la pandèmia i pal·liar els seus efectes”.

També ha mostrat el seu agraïment a empreses, autònoms i treballadors afectats perquè la covid-19 “ha danyat seriosament la línia de flotació de la principal activitat econòmica de les illes, el turisme i els serveis que depenen d’ell, de la qual depenen els llocs de treball de moltes famílies per als qui, ara mateix, la incertesa constitueix el seu horitzó més immediat”.

“La covid-19 ha provocat un daltabaix econòmic i social d’una magnitud enorme, si atenem el dramatisme d’unes xifres de morts que no deixen d’augmentar”

“Molt de sofriment, massa”, ha assegurat Armengol, que ha advocat per diversificar l’economia i fer-ho “més de pressa”.

En un tercer agraïment, Armengol s’ha dirigit a la ciutadania, per assumir els sacrificis que comporten les restriccions imposades “per a frenar els contagis”. “Vos vull agrair la vostra implicació i també animar-vos a fer un últim esforç per a vèncer al virus”, ha demanat.

La presidenta ha apel·lat a la metàfora del Nadal com a triomf de la llum i naixement de l’esperança per a afirmar: “D’aquest malson que ens ha tocat viure sortirem i ho farem aviat”.

Armengol considera que 2021 serà diferent perquè s’afrontarà amb una vacuna. “La protecció que ens ha de donar la vacuna la tenim ja a l’abast, però per a poder tocar-la cal mantenir una conducta solidària i profundament responsable. No podem espanyar tot el que hem fet, ara que entreveiem la fita”, ha assegurat.

La presidenta ha recalcat que “la millor manera de ser solidaris és quedar-se a casa i pensar que la millor i major de totes les celebracions és salvar vides”. “Ja hi haurà temps per a la resta”, ha afegit.

Armengol ha citat a Ramon Llull en afirmar que “a gran necessitat, gran diligència” i ha apel·lat al caràcter dels balears.

Són tendència