Connect with us

Actualitat

Manacor contracta a 56 persones desocupades

Manacor contracta a 56 persones desocupades

Gràcies al programa SOIB Reactiva

L’Ajuntament de Manacor compta des d’aquest dimecres amb 56 persones contractades mitjançant SOIB Reactiva 2020, un programa de contractació pública adreçada a Ajuntaments i Consells Insulars. Els treballadors són persones desocupades a causa econòmica provocada per la Covid-19, joves menors de 30 anys a l’atur i persones desocupades de llarga durada, amb l’objectiu de mantenir les seves habilitats competencials i facilitar la seva requalificació professional.

Els contractes tenen una durada de 4 mesos i una vegada finalitzat aquest primer torn, en començarà un altre de 53 persones més.

Totes aquestes persones, que s’incorporaran el proper dilluns 28 de desembre als seus llocs de feina, estaran repartides entre el departament d’Educació i Cultura, Medi Ambient, Comunicacions, Serveis Generals, Esports, Cementiri, Urbanisme, l’Escola Municipal de Mallorquí i el Museu d’Història de Manacor. Entre les tasques que duran a terme hi ha el manteniment i conservació de les escoles públiques, tenir cura de les instal·lacions esportives, voravies i infraestructures municipals, un equip d’informadors sobre la normativa de neteja viària i de recollida selectiva de residus, suport pedagògic als tallers del Museu d’Història, atendre la demanda de tallers lingüístics dels centres educatius, etcètera.

L’Ajuntament de Manacor els ha donat la benvinguda amb un acte celebrat al Teatre de Manacor, que ha comptat amb totes les mesures de seguretat. A l’acte, el batle de Manacor, Miquel Oliver ha destacat als treballadors que “l’oportunitat no només és vostra, sinó també de l’Ajuntamernt de Manacor perquè podrem fer millores i projectes que de vegades queden pendents.” En aquest sentit, ha assegurat que “l’administració ha de donar resposta a les necessitats que té la gent, però alhora té molt poc marge de maniobra, pel que aquesta ajuda serà fonamental”.

S’incorporaran el dilluns 28 als seus llocs de feina i es repartiran entre el departament d’Educació i Cultura, Medi Ambient, Comunicacions, Serveis Generals, Esports, Cementiri, Urbanisme, l’Escola Municipal de Mallorquí i el Museu d’Història de Manacor

Per la seva banda, la delegada de Desenvolupament Local, Núria Hinojosa ha afirmat que el programa SOIB Reactiva “no tan sols dóna llocs de feina, sinó que també nodreix i reforça les plantilles dels Ajuntaments i ens permet tirar endavant projectes que d’una altra manera no seríem capaços d’executar”. Així, ha apuntat que els nous treballadors “faran feina pel poble, per l’interès general”.

Per la seva banda, el director general de Model Econòmic i Ocupació del Govern de les Illes Balears, Llorenç Pou, ha remarcat “lesforç sense precedents” de l’Executiu en aquest programa davant la situació econòmica i sanitària actual.

Són tendència