Connect with us

Actualitat

Artà qüestiona la zona d’acampada que preveu habilitar el Govern en la zona d’Es Canons

El Consistori ha manifestat la seva “sorpresa” per la manera en què s’està desenvolupant aquest procediment, que priva del debat necessari sobre el model d’oci en el propi territori

L’Ajuntament d’Artà ha qüestionat l’increment de la pressió d’ús sobre una zona “especialment fràgil” que suposarien la zona d’acampada previstes per la Conselleria de Medi Ambient i Territori en la finca d’Es Canons, sobre la qual va presentar un informe tècnic-jurídic desfavorable.

L’equip de govern municipal ha manifestat en un comunicat la seva preocupació “per les dimensions i aparent arbitrarietat de les propostes presentades” per a una nova zona d’acampada i aparcament i ha recalcat que va remetre “en termini” a la Conselleria de Medi Ambient un informe tècnic-jurídic desfavorable a aquest projecte.

L’Ajuntament d’Artà ha conegut “recentment” l’abast de les actuacions que duu a terme l’Institut Balear de la Naturalesa (Ibanat) per a habilitar aquesta zona d’acampada en la finca pública d’Es Canons.

El Consistori ha manifestat la seva “sorpresa per la manera en què s’està desenvolupant aquest procediment exprés, que priva a la ciutadania i a l’administració local del debat necessari sobre el model d’oci en el propi territori, així com de les limitacions que s’han de posar per a preservar-lo”.

El govern local considera “urgent” la necessitat que es redactin i aprovin “documents obligatoris de planificació i ordenació” com són el Pla d’Ordenació de Recursos Naturals (PORN) de la Península de Llevant, i el Pla de Gestió Natura 2000 de les muntanyes d’Artà.

Són tendència