Connect with us

Comunitat

Balears destina 377 persones a informar a peu de carrer sobre les mesures sanitàries

La seva funció serà la de sensibilitzar i conscienciar a la població sobre la necessitat de complir les mesures de prevenció per a evitar nous contagis

El Govern posarà en marxa a partir d’aquest dimecres el desplegament progressiu de 377 treballadors per informar, sensibilitzar i conscienciar la població de la necessitat de complir les mesures de prevenció sanitària contra la COVID-19. Aquests treballadors, de diferents àmbits professionals, faran feina bàsicament a peu de carrer, segons han explicat avui la presidenta del Govern, Francina Armengol, i la consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago.

La presidenta ha explicat que el programa d’informadors neix amb l’objectiu que la població «pugui entendre millors totes les mesures i que té un plantejament informatiu, cooperatiu i, en cap cas, coercitiu». «Som conscients que hi ha mesures que són molt restrictives i que això suposa importants sacrificis, però és imprescindible que tothom les segueixi», ha recordat la presidenta.

Aquesta acció d’intervenció comunitària està coordinada per la Conselleria d’Afers Socials i Esports i hi estan implicades diferents direccions de les conselleries de Salut, Treball, Administracions Públiques i Medi Ambient. Té una duració inicial de sis mesos i una inversió de 5 milions d’euros, que es destinen bàsicament a la contractació de personal a través del SOIB.

La consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha anunciat que dia 23 ja començaran a treballar 70 informadors a peu de carrer i 40 als espais naturals i que s’espera que dia 7 de gener ja estigui tot l’operatiu en ple funcionament. Santiago ha explicat que els treballadors reben una formació especial per part de l’EBAP en àrees de salut, comunicació assertiva i com actuar davant situacions conflictives.

Aquestes persones, si fós necessari, faran de nexe d’unió amb les forces de seguretat

Els informadors —que aniran identificats visualment amb el color en què es trobi la seva àrea de treball— s’encarregaran d’informar, acompanyar, supervisar i resoldre dubtes de la població entorn de les mesures en vigor a la seva zona. A més, si fós necessari, faran de nexe d’unió amb les forces de seguretat.

Amb aquesta nova acció del Govern, que coordina la Conselleria d’Afers Socials i Esports, s’aconseguirà que 377 persones estiguin a peu de carrer cada dia per fer d’altaveu entre la població de les mesures sanitàries preventives a cada zona. A la vegada, aquests informadors ajudaran a tenir una visió més directa i adaptar les actuacions.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència