Connect with us

Comunitat

215 persones controlaran l’arribada de passatgers a Son Sant Joan

Son Sant Joan exigeix des d'avui una prova tipus PCR a tots els passatgers procedents de països d'alt risc

Tot i que aquest dissabte serà el dia amb més trànsit aeri del cap de setmana, els controls no es duran a terme fins diumenge

El Govern ha presentat aquest divendres el dispositiu de control sanitari en els ports i aeroports als passatgers que arribin d’altres territoris amb una incidència acumulada superior a 150 casos de la Covid19 per cada 100.000 habitants. El dispositiu començarà aquest diumenge i es perllongarà mentre duri l’estat d’alarma.

Els controls d’arribada de passatgers estaran ubicats a la terminal d’arribades de ports i aeroports i que els formen un contingent d’aproximadament 215 persones, de les quals 189 són tècnics sanitaris contractats pel Servei de Salut i 26 són professionals sanitaris de la Creu Roja. En concret, i per illes, hi haurà 115 persones a Mallorca, 49 a Eivissa, 44 a Menorca i 7 a Formentera.

Tots els passatgers amb destinació final a les Illes Balears procedents de Ceuta, Melilla o d’un territori espanyol amb una incidència acumulada de la Covid-19 durant catorze dies superior a 150 casos per cada 100.000 habitants, a partir del 20 de desembre hauran d’emplenar un formulari de control sanitari que hauran de presentar al punt d’entrada a les Illes Balears. El formulari està disponible a la web www.ibsalut.es/viatjar-a-balears i, una vegada omplert, generarà un codi QR, que s’ha de presentar en el control sanitari. Aquest formulari inclou les dades del passatger, la informació sanitària i el motiu del viatge.

Per determinar quines són aquestes comunitats autònomes, es prendran com a referència les dades oficials que publica periòdicament el Ministeri de Sanitat. Aquesta relació de comunitats autònomes es revisarà cada quinze dies i es publicarà a la pàgina web del Govern.

Aquest dissabte serà el dia amb més trànsit aeri del cap de setmana, amb 181 moviments previstos .Curiosament els controls començaran el diumenge dia 20.

Fins dia 10 de gener, el dia amb més moviment serà el diumenge 27 de desembre, amb 195 vols.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Feu clic a ‘M’agrada’

Facebook Pagelike Widget

ÚLTIMES NOTÍCIES

Són tendència