Connect with us

Comunitat

Madrid es compromet a aprovar el nou REB de Balears en 2018

Trobada entre Soraya Sáenz de Santamaría i Francina Armengol

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assenyalat aquest dijous amb motiu de la seva trobada amb la vicepresidenta del govern de l’Estat, Soraya Sáenz de Santamaría, que ha aconseguit el seu “compromís” d’aprovar el nou Règim Especial per Balears (REB) l’any 2018.

Segons ha explicat, li han lliurat a Santamaría el document pactat entre les diferents formacions polítiques, institucions i les 80 entitats que lidera el Cercle d’Economia ja que aquesta “és una reivindicació política i social per fer justícia a Balears”.

Així, ha assenyalat que han aconseguit el compromís perquè “immediatament” tingui lloc “una reunió” entre el Ministeri d’Hisenda i el Govern per elaborar “un calendari urgent” amb l’objectiu que “en 2018 el nou REB estigui aprovat per les Corts Generals”. “Seria una fita històrica perquè, d’una vegada per sempre, l’Estat assumiria les desavantatges que suposa la insularitat”, ha dit.

Armengol ha considerat “fructífera” la reunió en la qual ambdues institucions han manifestat “la voluntat política que les Corts Generals aprovin un nou REB en el 2018”.

Són tendència