Connect with us

Actualitat

Manacor adopta la primera gran mesura per a ‘pacificar’ el trànsit de vehicles en el centre de la ciutat

Manacor adopta la primera gran mesura per a 'pacificar' el trànsit de vehicles en el centre de la ciutat

Els carrers Joan Lliteres i Amistat només permetran el pas dels vehicles de càrrega i descàrrega d’alt tonatge unes hores al dia a partir d’aquest divendres

L’Ajuntament de Manacor s’ha proposat com una de les prioritats del present mandat la peatonització del centre urbà de la ciutat. Algunes proves pilot s’han dut a terme en aquest sentit, fa ara un any, i segons l’opinió dels responsables polítics, els resultats van ser més que satisfactoris.

Per aquesta raó, aquest dijous s’han presentat les dues primeres grans mesures que van en aquesta línia. El carrer Joan Lliteres, popularment conegut com a carrer de Ciutat, passarà a ser pràcticament d’ús per als vianants durant la major part de les hores del dia. A partir d’aquest divendres 18 de desembre, aquest carrer romandrà tancat a la circulació de vehicles motoritzats amb l’objectiu de donar facilitats als vianants, que guanyen metres d’espai públic, i d’impulsar el comerç.

Per fer efectiva la mesura de contenció del trànsit, s’ha instal·lat una barrera fixa al principi del carrer, que només romandrà oberta entre les 8.30 h i les 11.30 h per permetre el pas dels vehicles de càrrega i descàrrega d’alt tonatge. Així mateix, també s’ha instal·lat una altra barrera al carrer de l’Amistat, que dóna accés al carrer del Convent, i la Policia Local també reforçarà el dispositiu en tot el tram. La resta d’hores, els veïns d’aquest carrer hi podran accedir pels carrers laterals.

Per fer efectiva la mesura de contenció del trànsit, s’han instal·lat barreres en els accessos als carrers afectats, que només romandran oberts entre les 8.30 h i les 11.30 hores del matí

Manacor adopta la primera gran mesura per a 'pacificar' el trànsit de vehicles en el centre de la ciutat

El regidor de Medi Ambient i Mobilitat, Sebastià Llodrà, el batle, Miquel Oliver, i un responsable de la Policia Local durant la presentació de la nova mesura viaria a la ciutat.

Des de l’Ajuntament s’ha recordat que totes aquelles persones que necessitin arribar al centre de Manacor amb cotxe, poden deixar-lo a l’aparcament de la plaça de Sant Jaume, on les dues primeres hores són gratuïtes amb l’objectiu de donar facilitats als veïns i establiments de la zona. «Estam convençuts que Manacor funciona comercialment com a capital de comarca, pel que la gent que vengui de fora poble, podrà fer-ho o amb el tren i arribar caminant o bé si ve amb el seu cotxe, deixar-lo a l’aparcament de la plaça de Sant Jaume, que és gratuït durant dues hores», ha afirmat el responsable municipal de l’àrea de Mobilitat, Sebastià Llodrà.

Pel que fa a la durada de la mesura, l’Ajuntament no es marca una data límit, sinó que en «un moment totalment canviant com l’actual, la idea és anar adaptant la mesura a la realitat que vivim», ha explicat Llodrà.

Fibra óptica Conecta Balear en Manacor

El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha explicat que aquesta és només una primera passa per avançar cap a la pacificació del trànsit del centre de Manacor. Es pretén «acabar amb la circulació gratuïta, que només passa per acostar-se al centre amb el cotxe».

Pel que fa als possibles incompliments de la mesura, des de l’Ajuntament de Manacor s’adverteix que qui es boti la barrera s’enfronta a una sanció.

La mesura presentada obeeix a una iniciativa de les delegacions de Medi Ambient i Mobilitat, a càrrec de Sebastià Llodrà; de Comerç, a càrrec de Maria Antònia Truyols; i de Participació, a càrrec de Joan Gaià.

Són tendència