Connect with us

Vist a les xarxes

Els experts alerten que estem situant-nos a les portes de la tercera onada

Salut es planteja aixecar totes les mesures restrictives a Manacor

El motiu: La mobilitat de les persones els dies previs al pont de la Puríssima va arribar a nivells previs a la pandèmia

L’evolució de les dades d’aquests pròxims dies determinarà la gravetat de la situació, però els experts alerten que estem situant-nos a les portes de la tercera onada del coronavirus. En el cas concret de Balears, la Conselleria de Salut ha notificat aquest dimarts dues noves defuncions i 339 nous contagis. Suposa la xifra més alta de contagis registrada en un sol dia des de setembre i situa les illes per sobre dels 28.000 casos des que es va detectar el primer contagi al febrer.

El portaveu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses de Balears, Javier Arranz, ha assegurat aquest dimarts que en l’augment de la incidència de la Covid-19 a Mallorca han influït diversos factors i que “desgraciadament, encara hi ha molts exemples d’actuació incívica, insolidària i egoista”.

Ha fet un esment especial a “totes aquestes festes de gent que encara s’està reunint”. També s’ha referit a l’augment de la mobilitat per les festivitats i per les compres. S’ha referit al brot detectat fa només uns dies en un indret concret de Mallorca on un grup de persones van celebrar una festa aniversari en les zones comunes d’un edifici.

Les conclusions de Javier Arranz van d’acord amb l’opinió que han expressat en aquestes últimes hores altres experts i investigadors, com és el cas d’Enric Álvarez, investigador del Grup de Biologia Computacional i Sistemes Complexos de la UPC, que ha fet una valoració de la situació en termes més generals.

Álvarez adverteix que la mobilitat actual fa pensar en un creixement de la velocitat de transmissió i dels ingressos al gener. El problema, segons l’investigador, és que s’haurà arribat a aquesta situació sense relaxar pràcticament les mesures i quan la pressió assistencial encara no ha baixat.

Per què s’ha arribat a aquesta situació?. Segons ell, un dels motius d’aquest canvi de tendència és que els dies abans del pont de la Puríssima la mobilitat va arribar a nivells previs a la pandèmia. També lamenta que no hi hagi ajudes que permetin aturar l’economia i reduir els contactes.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència