Connect with us

Comunitat

Restauració exigeix la bonificació del 100% de l’Impost sobre l’ocupació de la via pública en tota Mallorca

Salut decideix prorrogar fins al 26 de novembre el confinament urbà de Manacor

Els representants del sector han lliurat a la presidenta del Govern, un document que inclou una bateria de mesures urgents per a la “subsistència del sector”

Restauració CAEB assegura que “entre els llocs de treball que es perdran per sempre i l’elevada reducció d’hores que sofriran els contractes que es mantinguin” més de 8.000 llocs de treball es veuran, l’any que ve a Mallorca, “greument perjudicats”.

A més, també diuen, que més de 600 establiments d’hostaleria tancaran per sempre i el 90% del sector perdrà doblersenguany . Tot això com a conseqüència de la crisi econòmica generada a partir de la crisi sanitària de la Covid-19.

Una crisi que s’enfronta, actualment, a la tercera ona i que en cas que les mesures implantades i anunciades aquest dilluns pel Govern no tinguin efecte per a pal·liar-la, adverteixen, “Mallorca no podrà resistir una quarta onada i suposaria la fi per a més de 60% del sector i per al 50% dels llocs de treball”.

Diuen que “la situació actual de la restauració i hostaleria a les Illes és dramàtica amb més del 70% del sector pràcticament tancat”. Per això, recorden, “i encara que acceptem les mesures implantades pel Govern amb la finalitat de salvaguardar les vides humanes i protegir als nostres col·lectius més vulnerables, necessitam ajudes econòmiques directes que ens permetin poder encarar la pròxima temporada amb les màximes garanties de previsió i responsabilitat, previ treball conjunt i de consens amb el sector”.

Precisament per tot això, Restauració CAEB ha lliurat a la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, així com al Consell Insular de Mallorca, un document que inclou una bateria de mesures i ajudes necessàries per a la “subsistència del sector”. Entre les nombroses mesures que proposen, exigeixen que la practica totalitat d’ajuntaments de Mallorca decideixin deixar sense efecte el pagament de l’Impost sobre l’ocupació de la via pública corresponent a l’exercici del 2021.

Són tendència