Connect with us

Vist a les xarxes

Fernando Simón: “L’efectivitat de la vacuna no és immediata”

L'augment de la transmissió pot arribar a contagiar a les persones ja vacunades

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries de l’Estat ha advertit aquest dilluns que la immunitat es genera “temps després”

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries de l’Estat (CCES), Fernando Simón, ha advertit aquest dilluns que la immunitat al coronavirus es genera “temps després” de vacunar-se, unes quatre setmanes des de la primera dosi, per tant durant aquest període una persona està exposada a la infecció.

Ho ha explicat Simón en la roda de premsa en la qual ha insistit en la importància que la incidència acumulada de coronavirus sigui la més baixa possible quan comenci el procés de vacunació anticovid, la qual cosa serà a finals d’any o principis del que ve, segons ha dit.

L’epidemiòleg ha indicat que la immunitat que produeix la vacuna “es genera temps després de vacunar-se de la segona dosi”.

Aquest matí, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha explicat que Espanya espera rebre les vacunes només quatre dies després de l’aprovació per part de l’Agència Europea de Medicaments. El 29 de desembre s’aprova en principi la vacuna de Pfizer i per aquesta raó el ministre apunta que tot estarà a punt per vacunar el 4 o 5 de gener.

Són tendència