Connect with us

Societat

Una senzilla manera de saber quin és el teu estat de salut

Una senzilla manera de saber quin és el teu estat de salut

Un investigador de la Corunya ha creat la prova de les escales per determinar la funció cardiovascular d’una persona

El doctor Jesús Pereira, cardiòleg de l’Hospital Universitari de la Corunya, ha ideat una prova que podria convertir-se en un referent a l’hora de saber quin és l’estat de salut d’una persona.

En una investigació publicada recentment, el doctor en qüestió exposa en què consisteix la prova.

Cal pujar quatre trams d’escales (uns 60 escalons en total) i ho hauríem de fer en menys d’un minut. Si passam del minut i mig hauríem de consultar-ho amb el metge.

Aquesta és la recepta de la prova. En el seu estudi, el cardiòleg va comptar amb 165 pacients amb problemes de cor i van establir una relació entre el temps invertit a pujar 60 escalons i la seva situació cardiovascular.

La relació que va establir implicava un increment d’un 1% l’índex de mortalitat per causa cardiovascular (un 10% a 10 anys) en aquells que pujaven les escales en menys d’un minut. En canvi, en aquells que passaven del minut i mig, el risc de mort cardiovascular creixia entre un 2 i un 4% cada any (un 30% als 10 anys).

La conclusió final és que si pujam els 60 escalons en menys d’un minut podem considerar que la nostra capacitat cardiovascular està dins la normalitat.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència