Connect with us

Societat

El Nadal que Mallorca mai hagués imaginat: Interiors de restaurants i bars tancats i els teatres, auditoris i comerços al 50%

A les portes del Nadal que Mallorca mai hagués imaginat: Interiors de restaurants i bars tancats i els teatres, auditoris i comerços al 50%

El Govern fa comptes decretar aquest dilluns el nivell 4 d’alerta sanitària en el conjunt de l’illa

Els ciutadans de Mallorca anam pel camí de dir adéu al 2020 gairebé de la mateixa manera que el començarem: No es pot parlar d’un confinament total, com va succeir el primer trimestre de l’any, però el nombre de restriccions fa que cada vegada se li sembli més.

I és que l’augment dels casos de contagi i l’increment de la incidència acumulada en aquests últims dies, sembla fer inevitable la necessitat d’incrementar l’índex d’alerta sanitària. Almenys aquesta és la intenció que té el Govern de les Illes Balears i que molt probablement podria decidir i anunciar aquest dilluns després del Consell de Govern.

Que implica passar a la fase 4?

Aquesta mesura implica la prohibició de reunir-se en interiors, que fins ara estava limitada a 6 persones, mentre que el toc de queda es manté a les 22 hores.

A l’àmbit de l’hostaleria no es permetrà ocupar la part interior dels locals, si bé a fora es podran reunir un màxim de 6 persones. Les botigues hauran de tancar com a tard a les 22 hores i hauran de limitar la seva cabuda al 50%.

Pel que fa als espectacles es restringeix al 45 % la cabuda total als cinemes i al 50% a teatres i auditoris.

Aquestes són les restriccions mínimes que preveu aquest nivell, però el Govern no descarta aplicar-ne d’encara més estrictes.

Salut ha informat aquest diumenge de la detecció de 317 contagis nous casos de contagi a Balears, la xifra més alta en 24 hores des de setembre

La Conselleria de Salut ha informat aquest diumenge de la detecció de 317 contagis nous casos de contagi a Balears, la xifra més alta en 24 hores des de setembre. Amb aquesta darrera actualització són ja 27.535 casos de la Covid-19 detectats a Balears des de l’inici de la pandèmia.

Els 317 casos detectats són 85 més que els trobats el dissabte, i suposa la xifra més alta en un sol dia des de l’11 de setembre.

La taxa de positivitat segueix a l’alça, i se situa en el 7,98% de les 3.972 proves diagnòstiques realitzades en les últimes 24 hores, per sobre del 7,39% del dissabte. El percentatge ha anat en augment amb un 5,05% de positivitat el dimecres, 6,01% el dijous i 7,01% el divendres.

Són tendència