Connect with us

Actualitat

Manacor i Artà aconsegueixen rebaixar el nombre de casos actius, però ho fan de forma molt lenta

Manacor i Artà aconsegueixen rebaixar el nombre de casos actius, però ho fan de forma molt lenta

Santanyí, un mes després, no aconsegueix situar la xifra per sota dels 40 positius diaris

Dos municipis del Llevant i un del Migjorn acaparen l’atenció des de fa dies pel que fa a l’evolució de la incidència de la Covid-19: Ens estem referint al municipi de Manacor, en el seu conjunt, Artà i Santanyí. L’evolució de la pandèmia, si ens atenim a les xifres que els tres municipis presenten en aquests últims dies, són esperançadors, però tal vegada no siguin els resultats que s’esperaven setmanes enrere.

Segons les xifres publicades en les últimes hores per compte Covid Santanyí a Twitter, basades en les xifres oficials que ofereix la Conselleria de Salut, la situació de la pandèmia al municipi de Manacor continua la seva evolució descendent però de manera molt lenta. Manacor compta a dia d’avui amb 155 casos actius. Suposen 11 casos menys que fa 11 dies. El passat dia 1 de desembre el nombre de casos actius era de 164. Les dades són indiscutiblement millors que les de el passat 8 de novembre quan els casos actius sumaven un total de 271. Com diem l’evolució és a la baixa, si bé es veritat que no es produeixin descensos molt accentuats d’un dia a l’altre.

Una situació semblant és que la viu el municipi d’Artà, on la millor notícia és que tot i els 23 casos actius en data d’avui, la situació sembla haver-se estabilizat des de finals del mes passat. Només el passat dia 2 de desembre, la xifra de positius al municipi va estar per sota dels 20 casos, amb 19. La baixada tot just va tenir incidència unes hores. El dia següent la xifra tornava a situar-se en la vintena de positius.

La situació epidemiològica a Santanyí sembla haver-se estancat des de fa setmanes. Les xifres de positius ni pugen ni tampoc baixen per sota dels 40 casos. A dia d’avui sumen 45 positius, 5 més que el dia d’ahir. Santanyí acumula més d’un mes amb un nombre de positius actius per sobre dels 40 casos diaris.

Són tendència