Connect with us

Actualitat

Porreres s’adhereix a l’Agència de Defensa del Territori

Actualment són ja trenta-dos els municipis de l’illa que han delegat les competències en matèria urbanística a l’ens insular

Aquest dijous, el ple de Consell de Mallorca ha aprovat per unanimitat l’adhesió de l’Ajuntament de Porreres a l’Agència de Defensa del Territori (ADT). La consellera de Territori, Maria Antònia Garcías ha informat de la decisió del municipi de Pla, que té una superfície de 86,84 km2, i ha aprofitat l’anunci per remarcar “la bona feina d’aquest organisme en la protecció del sòl rústic de Mallorca”. Garcías també ha avançat que Binissalem i Lloret seran els següents municipis que entraran a formar part de l’ADT.

Amb la incorporació de Porreres, actualment són ja trenta-dos els municipis de Mallorca que han delegat les competències en matèria de protecció de sòl rústic a l’ens insular. La consellera de Territori ha assenyalat que any rere any “es consolida l’activitat que desenvolupa aquest organisme per protegir la legalitat urbanística”.

Durant els dos primers anys de l’Agència de Defensa del Territori (2009 i 2010), hi havia sis municipis adherits. Durant el 2011, 2012, 2013 i 2014 no es va produir cap incorporació. Entre el 2015 i el 2019, es van incorporar a l’ADT vint-i-un municipis, el que va suposar arribar a la xifra total de vint-i-set.

La consellera de Territori, Maria Antònia Garcías i la batlessa de Porreres, Xisca Mora.

L’Agència de Defensa del Territori (ADT) incrementarà el pressupost previst per a l’any 2021, en relació amb el de 2020. Aquest organisme passa de disposar de 2.257.265 euros durant l’any passat a tenir una previsió pressupostària que ascendeix a 2.267.162 euros, el que significa un increment del 0,4%.

Són tendència