Connect with us

Comunitat

Salut intervé 3 residències més a Mallorca

Salut intervé 3 residències més a Mallorca

Es tracta dels centres assistencials Sèniors d’Inca, Sèniors Pollença i Vuit Vents d’Aspace a Palma

La Conselleria de Salut i Consum ha ordenat la intervenció de les residències per a gent gran Sèniors Inca, Sèniors Pollença i la residència per a persones amb discapacitat Vuit Vents (Aspace) després que s’hi hagin detectats diversos brots que afecten 26 usuaris i 15 treballadors, i que en les visites successives que l’equip del Servei de Salut ha fet als centres s’hagi constatat que les mesures que han adoptat han estat insuficients per frenar la propagació de la Covid-19. També s’ha intervingut la residència de Sant Lluís, a Menorca.

Pel que fa a Sèniors Pollença, que té 110 usuaris, el brot afecta 14 usuaris i 4 treballadors. Tres dels usuaris són a l’hospital. La resta seran valorats per poder-los donar el recurs més oportú per a cadascun: hospital o residència pont de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS). El brot es va detectar el dia 5, amb dos usuaris positius, i es va programar el cribratge dels contactes estrets el dia 6, i de la resta d’usuaris el dia 8.

Quant a Sèniors Inca, que té 104 usuaris, aquest és el segon brot que s’hi registra. Afecta 4 usuaris, tots a l’hospital, i 7 treballadors. El brot es va detectar el 27 de novembre, quan una treballadora va donar positiu. Com a conseqüència dels cribratges posteriors, es varen detectar els altres positius. Ahir es va dur a terme un nou cribratge de tots els usuaris. Les visites s’han mantingut a pacients que no són Covid-19 positiu i que no són contacte estret.

A la residència Vuit Vents, d’Aspace, on viuen 21 persones amb paràlisi cerebral i discapacitats similars, es va detectar un positiu d’una treballadora el 6 de desembre. El mateix dia es va cribrar el centre i es varen constatar 6 usuaris positius i 3 professionals. L’equip de la Subdirecció d’Atenció a la Cronicitat va visitar el centre per establir circuits, revisar procediments i supervisar la implementació del pla de contingència.

Així mateix, la Conselleria de Salut i Consum ha considerat oportú dictar una resolució per intervenir, durant 20 dies, el control de la gestió sanitària assistencial en relació amb tots els processos relacionats amb la Covid-19 dels centres de serveis socials de caràcter residencial.

En el conjunt de Balears s’han intervingut 11 residències per a gent gran des de l’inici de la pandèmia.

Són tendència