Connect with us

Oci i Cultura

Manacor aposta per unes festes de Nadal adaptades a la situació sanitària actual

Manacor aposta per unes festes de Nadal adaptades a la situació sanitària actual

Hi haurà Cavalcada dels Reis d’Orient, però els infants necessàriament els hauran de veure des de la finestra, balcó o portal de ca seva

Els reis de l’Orient seran a Manacor puntuals per la Cavalcada del 2021. Serà una rua però, en la qual l’ajuntament demana que tothom la segueixi des de casa. Ses Majestats recorreran la practica totalitat de barriades del nucli urbà de la ciutat. Així ho ha confirmat el propi regidor de festes de Manacor, Artur Aguiló i la delegada de Serveis Socials, Carme Gomila, durant la presentació del programa d’actes per als pròxims dies i adaptats a les mesures preventives de la Covid-19.

Els actes comencen aquest mateix dissabte dia 12 de desembre i es perllongaran fins el dia dels Reis, dia 6 de gener. Entre els actes programats hi ha contacontes, concerts, presentacions de llibres, musicals, el tradicional cant de la Sibil·la, màgia, titelles, circ, a més d’altres novetats i sorpreses. «La cultura és segura, no ens cansam de dir-ho. Per això el programa de Nadal està ple d’actes culturals, sobretot per als més petits», ha explicat Artur Aguiló.

Pel que fa a l’arribada dels Reis d’Orient, la màgia farà que Ses Majestats s’adaptin a la situació actual i que tots els infants de Manacor, Porto Cristo, s’Illot, Cala Murada i Son Macià puguin veure’ls des de la finestra, balcó o portal de ca seva. L’Ajuntament de Manacor ha fet el possible perquè els Reis d’Orient passegin enguany per tots i cada un dels carrers d’aquests nuclis del municipi. Per tot això, també ha estat fonamental la col·laboració de les associacions de veïnats, sense les quals no hauria estat possible aquesta solució, que evitarà aglomeracions i permetrà guardar la distància de seguretat, a la vegada que no hi haurà cap infant que es quedi sense veure els Reis.

«Som un dels Ajuntaments que han decidit que enguany hi hauran Reis. Els Reis passaran per tots i cada un d’aquests carrers del municipi de Manacor. Els nins s’ho mereixen, enguany han patit molt i han de tenir la màgia d’aquest dia», ha explicat Aguiló.

D’altra banda, l’Ajuntament també instal·larà bústies a Manacor, Porto Cristo i s’Illot perquè els infants puguin enviar la seva carta als Reis d’Orient i al Pare Noel. De fet, la bústia tendrà dues entrades diferenciades en funció de qui sigui el destinatari triat pels infants.

Serveis Socials col·laborarà amb Ses Majestats d’Orient perquè ningú no quedi sense regal

Una altra novetat important de les festes de Nadal d’enguany a Manacor és que Serveis Socials col·laborarà amb Ses Majestats d’Orient perquè ningú no quedi sense regal. «Enguany, com tots sabem, és un any atípic i socialment molt difícil. Des de Serveis socials fa molts mesos que estam al costat de les famílies més vulnerables i, ara que s’acosta Nadal, encara més. El que hem fet ha estat que a cada família del banc d’aliments que té fills menors, els hem donat un sobre amb unes instruccions i una carta perquè els infants la puguin escriure i dibuixar 3 regals que els faria il·lusió rebre», ha explicat la delegada de Serveis Socials, Carme Gomila.

A les instruccions per les famílies hi ha un missatge important, i és que l’Ajuntament de Manacor anima a les famílies a no fer diferències per raó de sexe a l’hora de triar les joguines. També s’anima als infants a que escullin lliurement els que els faci més ganes, sense pensar en si això els pertoca o no. «Apostam per la llibertat individual dels infants a poder-se expressar com vulguin», ha afegit la responsable de Serveis Socials. Els regals no poder superar els 20 euros d’import i els Serveis Socials, en col·laboració amb els Reis, facilitaran aquests regals perquè les famílies els els puguin donar als infants el dia de Nadal o dels Reis.

Una altra de les novetats que incorporen les festes de Nadal 2020 de Manacor són diferents vídeos per als més petits de la casa que s’aniran publicant a les xarxes socials de l’Ajuntament al llarg de les properes setmanes

Des de l’Associació Nacional d’Agents Tutors també han participat en la iniciativa, aportant una quantitat econòmica de 500 euros per fer front a la despesa. «Manacor ha estat un dels municipis seleccionats per formar part d’aquesta iniciativa», ha explicat el Policia Tutor de Porto Cristo, Andreu Alba.

Una altra de les novetats que incorporen les festes de Nadal 2020 de Manacor són diferents vídeos per als més petits de la casa que s’aniran publicant a les xarxes socials de l’Ajuntament al llarg de les properes setmanes. «Alguns dels actes més emblemàtics que sí que es pogueren fer l’any passat, com ara l’arribada dels patges o del Pare Noel enguany no es podran fer, però sí que es farà de manera telemàtica», ha explicat Artur Aguiló.

La Nit de Cap d’Any se celebraran les “Campanades a la manacorina”

Dia 31 de desembre hi haurà les «Campanades a la manacorina», per «acabar l’any i començar el següent d’una manera divertida i atípica», segons ha explicat el responsable de Festes. Es tracta d’una iniciativa festiva que es podrà seguir de manera telemàtica mitjançant les xarxes socials de l’Ajuntament.

Són tendència