Connect with us

Comunitat

El Consell de Mallorca es disculpa per les importants retencions en l’autopista d’Inca

El Consell de Mallorca es disculpa per les importants retencions en l'autopista d'Inca

Els treballs de pintura d’un nou enllaç viari i un malentès amb l’empresa adjudicatària, han estat la causa

El Consell de Mallorca ha demanat disculpes als usuaris de l’autopista d’Inca (Dt.-13) afectats aquest divendres per les obres del nou enllaç de Son Llaüt, en direcció Palma, a l’altura de Santa Maria.

La unió temporal d’empreses (UTE) adjudicatària d’aquestes obres ha informat el Consell que les grans retencions produïdes aquest matí en aquest tram de l’autopista s’han degut als treballs de pintura de la senyalització horitzontal del nou enllaç després d’acabar les tasques d’asfaltat durant aquest nit passada.

Sense consultar-ho a la direcció d’obra de la institució insular, l’UTE ha continuat amb aquests treballs després de les 7.00 hores, que era l’horari establert per a l’obertura normal al trànsit, per la previsió de meteorologia “molt adversa” a partir del migdia

Respecte a aquest incident, el departament de Carreteres del Consell de Mallorca ha fet públic el següent comunicat:

INCIDÈNCIES I RETENCIONS OCASIONADES PER L’EXECUCIÓ DE TREBALLS A L’MA-13

El matí d’avui, 4 de desembre, s’han produït grans retencions a l’autovia Ma-13, en sentit Palma, a causa de la continuació dels treballs de pintat de senyalització horitzontal, després de l’asfaltatge que es du a terme en aquesta via en horari nocturn, durant tota aquesta setmana.

La decisió presa per la UTE Son Llaüt, sense consulta prèvia a la Direcció d’Obra del Consell de Mallorca, de continuar després de les 7 (horari establert per a l’obertura normal al trànsit) ha estat a causa de la previsió de meteorologia molt adversa prevista a partir del migdia, que impossibilitaria les tasques de pintura a partir d’aquesta hora (com s’havia previst en la planificació inicial aprovada pel Consell de Mallorca, sense afectar el trànsit en hora punta). Qüestions de seguretat viària, de no mantenir la carretera sense senyalització horitzontal durant aquest llarg cap de setmana de pont, també hi han influït.

Per tot això, des d’aquesta UTE, demanam disculpes en primer lloc a la ciutadania que s’ha vist afectada per les retencions i lamentam profundament les molèsties ocasionades. En segon lloc, també volem demanar disculpes al Consell de Mallorca i a la direcció tècnica d’obra de la institució, tant per les molèsties causades com per no haver-los sol·licitat formalment l’autorització pertinent per allargar el tall més enllà del que havia previst i autoritzat el Consell (7 h del matí, a l’efecte de no perjudicar la via en hora punta). Igualment volem fer extensible la disculpa a la resta d’organismes que d’una manera o una altra s’han vist afectats, com la mateixa DGT o altres treballs de manteniment de la mateixa Ma-13 que també han patit aquestes hores les molèsties ocasionades.

Ha estat un fet puntual, que no tornarà a produir-se, ja que des de la UTE no només volem mostrar les nostres disculpes sinó expressar que fins avui la bona coordinació tant amb el Consell de Mallorca com amb la resta d’organismes esmentats és una constant.

Santa Maria, 4 de desembre de 2020

UTE SON LLAÜT

Són tendència