Connect with us

Actualitat

El Govern anuncia un pla d’ajuts als comerços de Manacor afectats pel confinament perimetral

El Govern anuncia un pla d'ajuts als comerços de Manacor que s'hagin vist afectats pel confinament perimetral

Presentat el projecte “Centre Comercial a Cel Obert”, pilot del projecte “Comerços Emblemàtics”

Les reivindicacions que havia realitzat l’Ajuntament de Manacor durant el tancament perimetral de la ciutat, respecte a la necessitat de que a nivell autonòmic s’establís un pla d’ajudes econòmiques als comerços afectats per les restriccions sanitàries, sembla que finalment podran ser ateses. Almenys, així ho ha manifestat aquest divendres el conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, en el transcurs de la seva visita a la ciutat, per a presentar i donar a conèixer el pla anomenat «Centre Comercial a Cel Obert».

Yllanes ha anunciat que en els propers pressuposts de la Conselleria «prioritzarem els ajuts als comerços de la ciutat que s’hagin vist afectats pel confinament perimetral, sigui a través d’un límit superior a la quantia de les subvencions, que se’ls doni prioritat, o reservant una quantia específica».

Per la seva part, el batle de Manacor ha dit que «una de les coses que reclamàrem des del principi del confinament era que no ens deixassin sols. Ho reclamàrem i quasi vàrem quedar aïllats de les administracions supramunicipals. Per tant, agraïm que hagin vingut, ens hagin explicat el conveni i hagin tingut contacte directe amb les associacions de comerciants per explicar de primera mà què pensa fer el Govern amb el petit comerç».

Maria Antònia Truyols, delegada de Comerç, ha expressat que el conveni «Manacor centre comercial obert» ha permès «que tenguem llums de Nadal pels nostres carrers per dinamitzar i incentivar comerç local. Totes les actuacions que es facin a partir d’ara són per donar suport al petit i mitjà comerç, que ara tant ens necessiten. Prioritzar Manacor és una notícia molt positiva».

Centre Comercial a Cel Obert

D’altra banda, un dels objectius de la visita era traçar un full de ruta amb l’Ajuntament per tal de posar en marxa el conveni del «Centre Comercial a Cel Obert», signat el mes passat. Aquest conveni té una dotació de 14.000 euros, 10.000 aportats per la Conselleria i 4.000 pel consistori. Aquesta inversió servirà per dur a terme actuacions per al foment i la promoció de l’activitat comercial del municipi.

El vicepresident Yllanes ha fet una crida a la població en vista a les festes de Nadal: «és hora d’apostar pel petit comerç de proximitat. Aquesta és la manera més efectiva de reactivar l’activitat econòmica dels nostres pobles i ciutats».

En aquest sentit, ha recordat que els centres comercials a cel obert «estan emmarcats en el pla de reactivació de l’activitat comercial i econòmica dels municipis. Potenciam així el comerç de proximitat i els centres urbans, alhora que diversificam l’activitat econòmica. És per això que es treballa per signar convenis en el màxim nombre de municipis de les quatre illes».

Comerços emblemàtics

El nucli urbà de Manacor compta amb cinc establiments distingits: tres d’emblemàtics (Ca Ses Cusses, Can Garanya i Can Roca), un amb història i patrimoni (Can Fernando) i un altre d’arrelat (Can Munar). Tot i això, es tracta d’un llistat obert que es pot ampliar amb altres establiments.

Arreu de les Illes, de moment, ja s’han interessat a formar part del projecte un total de 30 ajuntaments, que han identificat més de 150 comerços que podrien ser catalogats com a emblemàtics.

La botiga ‘Ca Ses Cusses’, devora la plaça de Ses Verdures, és un dels comerços considerats emblemàtics de la ciutat.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència