Connect with us

Actualitat

Felanitx aprovarà uns pressupostos per al 2021 marcats per la crisi sanitària

Felanitx aprovarà uns pressupostos per al 2021 marcats per la crisi sanitària

Els comptes municipals es redueixen un 2’23% respecte als d’enguany

L’Ajuntament de Felanitx comptarà al 2021 amb un pressupost de 18.600.000 euros, 425.000 euros manco respecte a l’any 2020. Un 7’32% dels recursos del Consistori es destinaran a serveis socials, de fet es triplicarà l’ajuda en aquesta àrea tan sacsejada per la pandèmia. S’apostarà per crear una línia d’ajuda directe als comerciants, empresaris i autònoms de 500.000 euros que s’extreurà del superàvit.

La regidora d’hisenda i pressuposts, Melanie Mesquida, ha remarcat que «es tracta d’uns pressuposts condicionats per l’actual crisi sanitària provocada per la covid-19. Els comptes s’han orientat a donar més recursos a serveis socials, als diferents sectors econòmics que han patit en la pandèmia i necessiten de la nostra ajuda, sense deixar de banda l’educació o alguns projectes municipals». 

Per part seva el batle de Felanitx Jaume Monserrat ha indicat que «és cert que hi ha un increment de despesa de personal, però era necessari. Ens havíem compromès a resoldre un problema de gestió municipal principalment a l’àrea d’urbanisme. Hem contractat a personal i axiò ha provocat que s’incrementi la despesa en personal en un 20 per cent. S’ha apostat per aconseguir que les tramitacions s’accelerin referent a les llicencies d’obra i això té un efecte dominó que és crear feina al municipi de manera indirecte». 

L’equip de govern ha considerat necessari donar prioritat a les necessitats derivades de la crisi sanitària i econòmica

La suspensió de la regla de despesa permetrà a l’Ajuntament destinar part del romanent de tresoreria, que puja a uns 7 milions d’euros, a dur a terme diferents projectes en el municipi com poden ser encarregar un estudi per fer zona per vianants la plaça de S’Arraval donant continuïtat al projecte de l’aparcament del carrer de s’aigo. També es dotarà de serveis el futur hospital i la nova escola, la legalització del parc verd de Portocolom o crear les àrees d’aportació de Cas Concos i s’Horta entre d’altres. Es donarà continuïtat al projecte de la biblioteca de sa Sínia, es renovarà el parc mòbil municipal i es continuaran millorant els carrers de tot el municipi.

L’equip de govern ha considerat necessari donar prioritat a les necessitats derivades de la crisi sanitària i econòmica.

S’apostarà per crear una línia d’ajuda directe als comerciants, empresaris i autònoms de 500.000 euros que s’extreurà del superàvit

Són tendència