Connect with us

Actualitat

Aquest és el pla de Nadal del Govern: Reunions de deu persones (comptant menors) i toc de queda més tard

Aquest és el pla de Nadal del Govern: Reunions de deu persones (comptant menors) i toc de queda més tard

La flexibilització de les mesures afecta bàsicament als dies 24, 25 i 31 de desembre, així com dia 1 de gener de 2021

Balears flexibilitzarà per Nadal les restriccions fins ara vigents per la incidència del coronavirus en el conjunt del territori. Els dies 24, 25 i 31 de desembre, així com dia 1 de gener de 2021, es permetran les reunions familiars de fins a 10 persones (fins ara el màxim era de 6) i el toc de queda es retardarà en tot el territori des de les 12.00 de la mitjanit, hora límit actual per a estar fora de casa, fins a la 1.30 hores de la matinada.

La resta de dies de Nadal s’aplicaran les restriccions vigents, que són les que segueixen:

Reunions: 6 persones en exteriors i 6 persones en interiors
Mobilitat: Toc de queda de 00 hores a 0.6 hores.
Hostaleria: Interiors, 6 persones per taula. Exteriors 6 persones per taula. No es pot utilitzar la barra. Hora de tancament a les 00.00 hores
Cerimònies de culte: 40 persones en exteriors i 20 en interiors
Comerços: Aforament al 50%
Tabac: Es prohibeix en terrasses, caminant o quan no es pugui complir la distància social de dos metres.
Esports: Espais amb risc mitjà al 50% del seu aforament o 15 persones. Espais amb risc alt al 30% o 6 persones. I a l’aire lliure o excursions, màxim 15 persones.
Espectacles: Cinemes al 45% del seu aforament. Teatres i auditoris al 50% del seu aforament.

Pel que fa a incompliments, el Govern recorda que les sancions poden arribar als 60.000 euros. La celebració d’un festa il·legal pot ser en alguns casos una infracció greu (de 3.000 a 60.000 euros), mentre que l’assistència a una reunió familiar que superi el nombre màxim de participantspodria considerar-se lleu (de 100 a 3.000 euros) o greu, en funció de les circumstàncies.

El dispositiu de seguretat de Nadal comptarà enguany amb el rastreig de xarxes socials per part d’Emergències i drons de vigilància per evitar que es convoquin actes no permesos, segons ha informat el Govern.

Són tendència