Connect with us

Comunitat

En el conjunt de les residències de Balears hi ha 38 casos actius

En el conjunt de les residències de Balears hi ha 38 casos actius

Així ho ha informat la consellera de Salut i Consum, Patrícia Gómez, en una compareixença parlamentària

La Covid-19 afecta manco de l’1 % dels usuaris de residències de gent gran de les Illes Balears en aquests moments, ja que actualment hi ha 38 casos actius entre els 4.235 residents, tal com ha informat aquest dimecres la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, en una compareixença parlamentària durant la qual ha explicat tota l’acció que s’ha duit a terme en aquest àmbit des de l’inici de la pandèmia. Gómez ha recordat que fins ara han perdut la vida 194 usuaris i se n’han recuperat 807, i ha afegit que la mortalitat sobre el nombre total d’usuaris de residències és del 4,6 %, és a dir, 1,6 punts inferior a la mitjana estatal (6,2 %).

La consellera ha destacat la feina coordinada que han duit a terme totes les institucions públiques per fer front a la situació i ha recalcat que els cribratges programats, la incorporació de personal i de nous dispositius de suport, així com la formació als professionals, han contribuït a controlar la propagació de la Covid-19 en aquests centres.

Gómez ha explicat la importància que té la detecció precoç dels contagis en aquests centres i ha indicat que s’han planificat cribratges periòdics ena totes les residències per tal de detectar ràpidament qualsevol cas d’infecció per SARS-CoV-2 i poder actuar amb celeritat per aturar la transmissió.

En aquesta segona onada, com també durant la primera, s’han cribrat totes les residències de gent gran i de persones amb discapacitat. A més, quan es detecta un cas positiu en un usuari o treballador, seguint el protocol consensuat, es fa un cribratge setmanal a les persones que surten negatives fins que el brot està resolt.

El dia 7 de novembre varen començar els cribratges quinzenals dirigits a treballadors de residències de gent gran, de persones amb discapacitat, i d’habitatges tutelats i supervisats, per tal de protegir les persones vulnerables i els professionals.

Són tendència