Connect with us

Vist a les xarxes

El Regne Unit aprova distribuir la vacuna i començar a subministrar-la a tota la població

La campanya de vacunació contra la grip supera les previsions del Servei de Salut

El ministre de Sanitat britànic ha anunciat aquest dimecres que ja tenen 50 hospitals preparats per començar a posar el suposat ‘remei’ de Pfizer

El Regne Unit és el primer país occidental que dona permís per distribuir la vacuna contra el coronavirus i començar a subministrar-la a tota la població. En concret, el preparat que ha rebut l’autorització és el que ha desenvolupat la farmacèutica Pfizer en col·laboració amb l’empresa biotecnològica BioNTech.

El govern britànic n’ha comprat quaranta milions de dosis, que tenen una efectivitat del 95%, segons els últims assajos que s’han fet públics. El ministre de Sanitat, Matt Hancock, ha declarat aquest dimecres que el país ja té 50 hospitals preparats per començar a vacunar.

Europa –que es mou al marge del Regne Unit– ja ha posat data a l’arribada de les vacunes: si tot va bé, la de la farmacèutica Pfizer també tindrà llum verda per començar a posar-la als ciutadans europeus el 29 de desembre i la de Moderna, el 12 de gener. Són les previsions de l’Agència Europea del Medicament, que ja té sobre la taula els informes de les dues companyies que han demanat l’autorització.

Són tendència