Connect with us

Actualitat

Atenció Primària reforça els centres de salut del Llevant i Migjorn

Durant els mesos d’estiu

La Gerència d’Atenció Primària ha posat en marxa un pla per reforçar tant els centres de salut com les unitats bàsiques de salut que durant els mesos de juliol, agost i setembre pateixen més pressió assistencial a conseqüència de l’augment de la població flotant, que inclou no només turistes, sinó també població desplaçada. Els trenta-quatre professionals contractats es distribuiran en deu centres de salut i tres unitats bàsiques de salut per ajustar les plantilles a la demanda assistencial. Concretament, els centres es reforçaran amb deu efectius de medicina de família, tretze d’infermeria comunitària i onze d’admissió.

Pel que fa al dispositiu de reforços que es va desplegar l’estiu passat, destaca una cobertura més àmplia d’alguns centres, com el CS Xaloc (Campos), el CS Porto Cristo, i el CS Capdepera. Per centres, els reforços de 2017 es distribuiran així:

  • CS Xaloc (Campos): un metge i un infermer des de mitjan juny fins a mitjan setembre. També es reforça el punt d’atenció continuada (PAC) amb un infermer (juny-setembre) i un treballador per a Admissió (juliol-agost).
  • CS Santanyí: un metge de reforç i un treballador per a Admissió de l’1 de juny a l’1 d’octubre. A més, l’infermer de reforç que ja hi fa feina passarà de fer 27 hores a fer-ne 37 i mitja. El PAC també es reforça amb un treballador per a Admissió del juny al setembre.
  • CS Porto Cristo: un metge des de final de juny fins a final d’agost i un infermer i un treballador per a Admissió del juliol al setembre. El PAC comptarà també amb un reforç mèdic i un altre d’infermeria (juliol-setembre).
  • CS Llevant (Son Servera): hi haurà una persona més a Admissió de l’1 de juliol al 3 de setembre.
  • CS Capdepera: un metge i un infermer des de mitjan maig fins al 12 de novembre i un treballador per a Admissió el juliol i l’agost. El PAC disposarà d’un infermer de reforç del juny al setembre.
  • CS Nuredduna (Artà): un metge per a la UBS Colònia de Sant Pere des de mitjan juny fins a final de setembre. També hi haurà un treballador per a Admissió durant el juliol i l’agost.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència