Connect with us

Vist a les xarxes

Europa podria estrenar 2021 amb vacunes

Autoritzat el primer assaig clínic a l'Estat per a la vacuna contra la Covid-19

L’Agència Europea del Medicament (EMA) podria autoritzar els sèrums de Pfizer i Moderna el 29 de desembre i el 12 de gener

La disponibilitat de la vacuna contra la Covid-19 s’accelera. Tal com estan les coses, si les dades d’eficiència i seguretat presentades pels fabricants a l’Agència Europa del Medicament (EMA) són suficients, Europa podria estrenar el nou any amb vacunes.

L’agència del medicament ha començat a avaluar aquest dimarts la sol·licitud de comercialització condicional de dues de les vacunes, la desenvolupada per Pfizer i BionNTech i la de Moderna, i amb un calendari accelerat. La previsió és que emeti la seva decisió sobre Pfizer i BioNTech el 29 de desembre i sobre la de Moderna, el 12 de gener.

L’agència del medicament assenyala que el procés d’avaluació de les dues vacunes es farà en “un termini de temps accelerat”, a causa de l’emergència sanitària i que només es donarà l’autorització condicional si les dades presentades són suficientment sòlids per a demostrar la qualitat, seguretat i eficàcia de la vacuna. Si es pot anar tan aviat, és perquè l’agència ja havia començat a revisar molts de les dades posades a la seva disposició per part dels fabricants, com la resposta de la vacuna i la seva seguretat.

El comunicat emès aquest dimarts per l’organisme europeu arriba el mateix dia en què Pfizer Inc i l’alemanya BioNTech havien demanat al regulador dels medicaments europeus l’autorització condicional de la seva vacuna contra la Covid-19, seguint els mateixos passos i criteris que s’han donat en el cas dels Estats Units i Regne Unit.

Són tendència