Connect with us

Actualitat

“La situació del sector turístic de Capdepera és crítica; hi ha comerços tancats i locals buits per tot arreu”

"La situació del sector turístic de Capdepera és crítica; hi ha comerços tancats i locals buits per tot arreu"

El batle, Rafel Fernández, ha demana al Consell de Mallorca actuacions concretes per al municipi en matèria de promoció turística

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, acompanyada del conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, s’ha reunit amb l’equip de govern de Capdepera, encapçalat pel batle Rafel Fernández, i representants de l’associació hotelera del terme municipal.

Aquesta és la primera de les visites que farà el Consell als municipis de l’illa per fer una escolta activa del sector turístic i exposar les possibilitats que ofereix la institució insular en la promoció turística aquest 2021. De fet, la Fundació Mallorca Turisme, que comptarà amb un pressupost de 6,4 milions d’euros l’any que ve, durà a terme una tasca promocional intensa per mostrar una illa segura i preparada per a la recuperació del turisme.

La presidenta Cladera ha explicat que des del Consell es comparteixen «les preocupacions dels municipis de l’illa, i també de Capdepera, en matèria turística. Els hem explicat què estam fent dins el Pla Estratègic de Promoció Turística, emmarcat dins el «Mallorca Reacciona», i a la vegada hem vist quines actuacions turístiques vol fer el municipi per enquadrar-les-hi».

Aquest Pla de Turisme del Consell té com a eixos principals el turisme segur, sostenible i de qualitat, i aposta per la desestacionalització i diversificació dels productes turístics. En aquest punt, Capdepera reuneix tots els requisits quant a entorn natural, paisatge, oferta, entre altres serveis.

Els representants insulars del Consell han presentat el Pla Estratègic de Promoció Turística, emmarcat dins el programa “Mallorca Reacciona”

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, acompanyada del conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, s’ha reunit amb l’equip de govern de Capdepera, encapçalat pel batle Rafael Fernández, i representants de l’associació hotelera del terme municipal.

Per aquesta raó, l’Ajuntament de Capdepera ha aprofitat la trobada per demanar als responsables polítics del Consell de Mallorca actuacions concretes per al municipi gabellí en matèria de promoció turística, “donat que es tracta del municipi més allunyat de Palma i de l’aeroport, la qual cosa provoca que les despeses del turista que elegeix Capdepera com a destí turístic siguin majors”, en paraules del batle, Rafel Fernández.

Fernández ha recalcat la “mala sort” de Capdepera durant aquest 2020 i no només per la pandèmia de la Covid-19, sinó també pel pas de ‘Glòria’, la tempesta que va ocasionar nombrosos danys al municipi i les conseqüències de la fallida del majorista turístic Thomas Cook que ha ocasionat pèrdues d’entre 30 i 40 milions de € i que ha provocat el tancament d’hotels familiars que no han pogut tirar endavant.

“A les immobiliàries hi ha hotels en venda que no han aixecat el cap”, ha exposat el batle del municipi gabellí

“A les immobiliàries hi ha hotels en venda que no han aixecat el cap després de tot això. La situació del sector turístic gabellí és crítica; hi ha comerços tancats i locals buits per tot arreu i la recuperació passa per la creació de corredors turístics segurs i una promoció exterior que transmeti seguretat al turista”, ha dit el batle.

Fernández ha agraït la positivitat de la presidenta i del conseller a l’hora de recollir totes les peticions i suggeriments fetes per l’equip de Govern i la dotació pressupostària milionària que farà el Consell de Mallorca “per intentar recuperar el sector i que la temporada de 2021 pugui començar amb normalitat”.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com