Connect with us

Societat

La pandèmia ha duplicat la xifra de ciutadans de Balears en situació de pobresa severa

Gairebé una quarta part dels residents de Balears cobren menys de 1.000 euros al mes

Segons l'”Informe social sobre els impactes de la Covid-19″

Uns 320.000 balears es troben en situació de pobresa, dels quals uns 34.000 sofreixen pobresa severa, una xifra que pràcticament s’ha duplicat respecte a l’any passat a causa de la pandèmia, segons l'”Informe social sobre els impactes de la Covid-19 a Balears”.

Els professors de l’àrea de Filosofia i Treball Social de la Universitat de les Illes Balears (UIB) Maria Antònia Carbonero i David Abril han presentat aquest dilluns en una roda de premsa aquesta anàlisi, elaborat per l’Observatori Social de Balears.

L’estudi, que es va posar en marxa el maig passat, recull la informació sobre els efectes de la pandèmia en la societat balear fins a octubre, les dades del qual s’han actualitzat contínuament amb l’aportació de 21 entrevistes a responsables tècnics de les conselleries, sindicats i entitats del tercer sector.

La pandèmia ha augmentat la xifra de persones en situació de pobresa, amb una cobertura d’ajudes públiques com l’Ingrés Mínim Vital i la Renda Social Garantida que només arriba a la meitat d’aquesta població.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència