Connect with us

Comunitat

Balears estableix un nou sistema de nivells d’alerta sanitària

Balears estableix un nou sistema de nivells d’alerta sanitària

El Consell de Govern també ha decidit aprovar un nou Pla de mesures excepcionals de prevenció, contenció i coordinació

Les Illes Balears disposaran a partir d’aquest dissabte d’un nou sistema de nivells d’alerta sanitària i també d’un nou Pla de mesures excepcionals de prevenció, contenció i coordinació per fer front a la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19. Aquest pla ordena i detalla les restriccions que s’hauran d’aplicar d’ara en davant en funció del nivell d’alerta en que es trobi cada territori. L’aplicació dels següents nivells, excepte en cas d’urgència, s’actualitzarà cada 2 setmanes en funció dels indicadors epidemiològics. Així ha estat aprovat avui pel Consell de Govern.

La presidenta Armengol ha signat un decret per adaptar als nous nivells d’alerta, les limitacions a la llibertat de circulació i a l’entrada i sortida de persones del territori, així com a la permanència en determinats espais que preveu el Reial decret 926/2020, de 25 d’octubre, durant l’estat d’alarma prorrogat fins a dia 9 de maig de 2021.

Nivells d’alerta

El nou Pla de mesures excepcionals, que entra en vigor demà, 28 de novembre, i substitueix el que es va aprovar per acord de Consell de Govern el 19 de juny de 2020, amb les modificacions posteriors, no és un document tancat sinó que es pot actualitzar per resolució de la consellera de Salut i Consum, en la mesura en què es consideri necessari, atès que ha de ser objecte d’una avaluació contínua.

El document inclou cinc nivells d’alerta en funció de la situació epidemiològica:

Nivell d’alerta 0: Nova normalitat. Casos esporàdics i amb bona traçabilitat, normalment importats, i sense que s’identifiqui l’existència de transmissió comunitària.
Nivell d’alerta 1: Risc molt baix o baix, amb brots complexes o transmissió comunitària limitada.
Nivell d’alerta 2: Risc mitjà, transmissió comunitària sostinguda generalitzada amb pressió creixent sobre el sistema sanitari.
Nivell d’alerta 3: Risc alt, transmissió comunitària no controlada i sostinguda que excedeix les capacitats de resposta del sistema sanitari.
Nivell d’alerta 4: Risc molt alt o extrem, transmissió comunitària no controlada i sostinguda que excedeix les capacitats de resposta del sistema sanitari i que pot requerir mesures excepcionals.

La declaració dels nivells d’alerta sanitària té, com a regla general, una durada de 14 dies naturals prorrogables i comporta una avaluació continua dels risc sanitari i de la situació epidemiològica del territori afectat. No obstant això, els nivells que estableix l’acord d’avui es mantindran fins el 15 de desembre.

Concretament, a dia d’avui, són:

A Mallorca, nivell d’alerta sanitària 3
A Menorca, nivell d’alerta sanitària 2
A Eivissa, nivell d’alerta sanitària 3
A Formentera, nivell d’alerta sanitària 1

Amb la finalitat de controlar la transmissió del virus i la preservació de la capacitat assistencial del sistema de salut, en cada nivell d’alerta sanitària s’han d’aplicar les mesures establertes en el Pla, per a cada activitat en funció del seu risc concret.

El càlcul dels indicadors i l’assignació del nivell d’alerta es fa des de la Conselleria de Salut i Consum en base a dades epidemiològiques i assistencials.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència