Connect with us

Comunitat

La previsió de pluges a Mallorca poden deixar registres de fins a 80 l/m² en 12 hores

Decretada l’alerta taronja fins a la matinada de dissabte a diumenge

La Direcció General d’Emergències i Interior (DGEI) va decretar ahir l’Índex de Gravetat 1 (IG-1) del Pla Especial per Fer Front al Risc de Fenòmens Meteorològics Adversos (METEOBAL) davant la previsió de pluges i tempestes localment fortes o molt fortes partir de les 18 hores d’avui capvespre a Mallorca. La previsió de pluges també aquesta previst que afectin les illes d’Eivissa i Formentera.

Segons els butlletins de l’Aemet, es preveuen precipitacions acumulades de fins a 40l/m2 en una hora i de fins a 80l/m2 en 12 hores a Mallorca , i de 60l/m2 en 12 hores a les Pitiüses. I és que està previst que avui, i fins la matinada de dissabte a diumenge, ens afecti un procés de ciclogènesi, per la qual cosa s’esperen precipitacions molt fortes i persistents, sobretot avui divendres.

Davant aquest pronòstic, la Direcció General d’Emergències i Interior aconsella extremar les precaucions en els desplaçaments per carretera, no travessar zones inundades i torrents a peu ni amb vehicle, no apropar-se a passeigs marítims, espigons o penya-segats, adoptar mesures per impedir l’entrada d’aigua dins les cases i retirar de l’exterior tot el que pugui ser arrossegat.

Són tendència