Connect with us

Actualitat

L’hospital i els centres de Salut de Manacor disposaran d’ultracongeladors per a les vacunes

L'hospital i els centres de Salut de Manacor disposaran d'ultracongeladors per a les vacunes de la Covid-19

Abans de final d’any estaran instal·lats a tots els centres sanitaris assignats, segons la Conselleria de Salut

La Conselleria de Salut i Consum ha iniciat el procés de compra de quinze ultracongeladors per conservar les vacunes destinades a prevenir la COVID-19. Per mitjà del Servei de Salut s’han destinat 229.022,92 euros a comprar aquests ultracongeladors que permetran mantenir les vacunes que té previst comprar el Ministeri de Sanitat a una temperatura inferior a -86 oC.

En total són quinze ultracongeladors de dues grandàries: nou de grans amb una capacitat de 828 litres i sis de petits amb una capacitat de 578 litres.

Segons ha informat aquest dijous, el propi departament de Salut, aquests ultracongeladoresseran repartits pels diferents hospitals públics de les Illes, entre ells l’Hospital de Manacor, i només en alguns centres de salut, en els quals figuren els de Manacor.

Està previst que els primers ultracongeladors arribin la primera setmana de desembre i abans de final d’any estaran instal·lats a tots els centres receptors.

Els ultracongeladors hauran de estar instal·lats als centres a espais amb una temperatura inferior a 20 °C.

Salut i Consum confia que a Balears arribin 120.000 dosis de les vacunes. Serviran per vacunar 60.000 persones, atès que s’han d’administrar dues dosi per persona, amb un període de diferència de tres setmanes

La Conselleria de Salut i Consum confia que arribin a les Illes Balears 120.000 dosis de les vacunes per prevenir la Covid-19. Serviran per vacunar 60.000 persones, atès que s’han d’administrar dues dosi per persona, amb un període de diferència de tres setmanes.

Les dosis arribaran en vials; és a dir, no són xeringues precarregades, sinó vials multidosi. Cada caixa de vacunes que es rebrà té una capacitat per a 4.875 dosi. En aquest sentit, el Servei de Salut disposa ja d’un milió de xeringues emmagatzemades per a la vacunació.

La vacuna té una durabilitat de tres mesos a una temperatura de -85 °C. Una vegada descongelades, poden estar fins a cinc dies en neveres convencionals. En una temperatura ambient, la vacuna ha de menester fins a sis hores per descongelar-se.

Són tendència