Connect with us

Actualitat

Manacor aposta per uns pressupostos de caire social i condicionats per la pandèmia

Manacor aposta per uns pressupostos de caire social i condicionats per la pandèmia

 En total sumen 47.479.765 milions d’euros, 700.000 euros més que el d’aquest any

L’Ajuntament de Manacor compatrà per a l’exercici 2021 amb un pressupost de 47.479.765 milions d’euros. Es tracta d’uns comptes municipals que tenen un marcat caire social. En general, les inversions pressupostàries es destinaran a fer front a la situació socioeconòmica derivada de la pandèmia de la Covid-19.

Destaca l’increment de la partida destinara a l’àrea de Serveis Socials que passa dels 1,7 milions d’euros de 2020 als més de 1,9 milions d’euros de cara al 2021.El govern municipal decideix mantenir la tendència a l’alça encetada a principi de mandat i potenciada per la necessitat de fer front a la crisi econòmica derivada de la COVID-19. Així, el pressupost de Serveis Socials s’ha incrementat prop d’un 10%, ha explicat aquest dijous en roda de premsa la delegada d’Economia, Hisenda i Promoció, Cristina Capó.

Destaca també l’augment de la partida d’ajuts econòmics per fer front a la crisi social, que passen dels 230.000 del 2020 als 329.100 per a 2021, el que representa un 43% més respecte de l’any anterior. Així mateix, també s’incorpora una partida de 100.000 euros a la creació de l’àrea de Joventut, inexistent fins ara a l’estructura municipal, i que pretén donar resposta a les necessitats de dinamització juvenil els horabaixes als diferents nuclis del municipi. També es crearà un punt d’informació juvenil i es redactarà un Pla de Joventut.

El batle, Miquel Oliver, i la delegada d’Hisenda, Cristina Capó, aquest dijous en roda de premsa.

També s’incorpora una partida de 100.000 euros a la creació de l’àrea de Joventut, inexistent fins ara a l’estructura municipal

Augmenten també les partides que fan referència a la contractació de nous serveis, com ara la intervenció comunitària. Pel que fa al servei de transport i alimentació, es preveu millorar els contractes.

Impuls a l’economia local

Els Pressuposts municipals fan especial incidència en la crisi econòmica actual i destinen diferents partides per pal·liar la difícil situació del teixit empresarial local. Així, es destinen 50.000 euros a bonificar la quota d’autònoms per a emprenedors.

El batle, Miquel Oliver ha recalcat que els comptes aprovats inicialment aquest dimecres horabaixa per part del ple municipal amb els vots a favor dels partits que formen el govern municipal (MÉS- Esquerra, PSIB i Podem) i l’abstenció de l’oposició (PP, El Pi i AIPC) “es modificaran les vegades que siguin necessàries. Si 2020 ha estat un any d’incertesa, 2021 no serà diferent, pel que es faran els canvis que facin falta per fer front a les necessitats socials i econòmiques que puguin sorgir”.

“Si 2020 ha estat un any d’incertesa, 2021 no serà diferent, pel que es faran els canvis que facin falta per fer front a les necessitats socials i econòmiques que puguin sorgir”. ha recalcat el batle, Miquel Oliver

Són tendència