Connect with us

Vist a les xarxes

Tindran efectes secundaris les vacunes contra la Covid-19?

Comença la campanya de vacunació contra la grip

Els experts diuen que sí, però del tot intranscendents

És, podríem dir, la gran pregunta que està en boca de tots aquests dies, després que el Ministeri de Sanitat anunciés fa uns dies que a principis del 2012 començaran a arribar les primeres vacunes contra la Covid-19. Una vegada ens hagin subministrat el sèrum, cal esperar que pugui produir-nos algun efecte secundari?. La resposta és sí, però no.

La majoria dels especialistes que s’han pronunciat en aquest sentit, han coincidit a l’hora d’explicar que els efectes secundaris de les vacunes seran mínims. Han recordat que la seguretat es prova primer amb cultius i animals, i que després s’acaba de confirmar en humans. Per tant, asseguren que la bioseguretat de la vacuna, abans que arribi a les persones, està contrastada.

Això sí, és probable que la primera generació de vacunes donin una mica més de mal de cap, de dolor muscular… tindran alguns efectes secundaris, però totalment intranscendent.

En aquestes últimes hores s’ha sabut que, a banda de les vacunes clàssiques, la Xina treballa amb un altre sistema, de nebulització, que està en fase 2 i que serviria per inhibir el contagi del virus a través de la boca i del nas. Un sistema que seria molt bo per aplicar-lo en infants.

Són tendència