Connect with us

Actualitat

Mallorca sencera condemna les violències masclistes amb un minut de silenci

Mallorca sencera condemna les violències masclistes amb un minut de silenci

Amb motiu del 25-N

La pràctica totalitat d’administracions públiques de Mallorca han convocat un minut de silenci avui migdia amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones.

La totalitat d’ajuntaments del Pla, Llevant i Migjorn han celebrat aquest gest de repulsa i reivindicació en contra del masclisme i les seves conseqüències. El personal sanitari de l’Hospital de Manacor també ha guardat un minut de silenci, a les portes del centre sanitari del Llevant.

El 2020, tres dones han estat assassinades per les seves parelles o exparelles a les Illes Balears. Des del 2003, són 39 les que han mort per aquest tipus de violència. Segons dades del Consell General de Poder Judicial, l’any 2019 les Illes Balears tenien la taxa de víctimes de violència masclista per cada 10.000 dones més alta de tot l’Estat, un 109,5%.

Diversos col.lectius feministes han alertat aquests últims mesos que la pandèmia ha accentuat els casos de violència masclista.

El personal sanitari de l’Hospital de Manacor també ha guardat un minut de silenci, a les portes del centre sanitari del Llevant.

La pandèmia ha accentuat els casos de violència masclista

Són tendència