Connect with us

Actualitat

El pla d’inversions en carreteres del Consell de Mallorca preveu la millora dels accessos a Manacor

El pla d'inversions en carreteres del Consell de Mallorca preveu la millora dels accessos a Manacor

El departament insular de Mobilitat disposarà d’un pressupost total de 99,2 milions d’euros per al 2021

El Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca disposarà de 99, 2 milions d’euros de pressupost per a 2021. Això suposa més del 20 % del pressupost total de l’ens insular que, a més, el consolida com la segona àrea amb major inversió de la institució insular.

Per a l’any que ve es mantenen les partides per a infraestructures i ITV i s’aposta per la mobilitat sostenible. I es fa amb la posada en marxa del Pla d’Aparcaments Dissuasius, projecte per al qual s’hi destinen 85.000 €.

Pel que fa a infraestructures, el manteniment de les carreteres i inversions en obra nova se centren en millores puntuals de la xarxa secundària, fugint del model de construcció centrat en grans projectes. En concret, la partida destinada en aquesta àrea creix un 62% respecte del 2020 i passa dels 10,5 milions d’euros d’inversió d’enguany als 17 milions previstos per al 2021.

Seran més de 6,5 milions d’inversió més que el 2020, que permetran executar projectes no només per renovar la xarxa sinó també per incrementar la seguretat de les vies de Mallorca i eliminar punts i trams de concentració d’accidents, com ara les rotondes de Can Valero, Raixa, es Camp de Mar, Costitx i el camí Vell de Muro, el reforç de ferm de Sóller a Llucalcari, la millora de la carretera de ses Salines a la Colònia de Sant Jordi, el carril zero i l’adequació de la rambla d’entrada a Manacor, l’eix cívic de l’Hospital d’Inca o la contenció de talussos al Gorg Blau, entre d’altres.

També contempla la millora de la carretera de ses Salines a la Colònia de Sant Jordi

Són tendència